Tort Sweethearts

Postat de Ela68 in Torturi
14 Feb 2013 | 3204 vizualizari
Tort Sweethearts

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 130 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 30 gr cacao
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 200gr lemon curd
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 ciocolata After Eight sau ceva similar
  • Fondant :
  • 1/2 ligura gelatina
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingura unt de cacao ( in reteta originala era margarina, dar eu n-am avut in casa )
  • 200-250 zahar pudra

Mod de preparare

Blatul : Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul pana obtinem o bezea, apoi galbenusurile si uleiul. Cernem faina si cacaoa si le incorporam in amestecul de oua. Coacem la foc mediu intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt cca 25 minute.  

Lasam la racit in tava si decupam cu ajutorul unei forme trei cerculete cu diametrul de 14 cm.

Crema : Batem smantana pana obtinem frisca si adaugam zaharul pudra. Daca folositi frisca vegetala, nu mai e nevoie sa adaugati zahar pudra, fiind deja dulce. Apoi amestecam cu lemon curd. Crema obtinuta este destul de tare si n-a mai fost necesara adaugarea de gelatina, s-a asezat foarte bine pe foaia de tort.

Lemon curd : reteta va fi prezentata separat

Fondantul : Hidratam gelatina cu apa si o punem la Bain-Marie pana ce aceasta este perfect topita. Adaugam mierea si untul de cacao (margarina) si omogenizam. Zaharul pudra il cernem si il punem intr-un castron mai mare peste care turnam ingredientele amestecate anterior. Omogenizam si incepem sa framantam. Daca obtinem o pasta mai moale, mai adaugam zahar pudra. Consistenta trebuie sa fie ca a plastelinei.  Am lasat-o la frigider 1 ora, dupa care am folosit-o la acest tortulet.

Asamblarea : Asezam o foaie de tort pe care o insiropam cu crema de whiskey. Asezam jumatate din crema si nivelam. Am avut o ciocolata tip after eight, cu menta.  Am impartit-o in doua si am dat-o pe razatoare Jumatate din cantitate am pus-o peste crema de lamaie. Am asezat deasupra cea de-a doua foaie, insiropata si ea, urmeaza crema ramasa si a doua jumatate de ciocolata rasa. Am asezat ultima foaie de blat si am acoperit tortuletul cu pasta de zahar. Din ce mi-a ramas am format mici margelute pe care le-am pus la baza tortului. Pentru ornare am folosit ornamente inimioare iar din royal icing am conturat cateva inimioare nebunatice.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sweethearts" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!

4 pere

citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Postat de Ela68

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Blat de ciocolata  1. Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit. 2. Turnam galbenusurile peste...

Citeste continuarea

Tort Alin

Postat de Constelatialeu

Tort Alin

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2013, 20:38
waw! cum arata
la 14.02.2013, 20:39
Hmmm, denumirea epentru ziua de azi, dar gustul trebuie să fie la fel de bun oricând e făcut. Super
la 14.02.2013, 20:41
Asa e Victor, eu nu cred in Valentines Day, insa l-am facut cu un scop !
la 14.02.2013, 20:44
bun si frumos
la 14.02.2013, 20:45
Wow!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking