Ingrediente
- BLAT:
- 4 oua
- 7 linguri de faina
- 7 linguri de zahar
- 2 linguri apa
- 1 lingura suc lamaie
- frisca 500 ml
- 1/2 rodie
- 2 linguri de frisca
- Sirop:
- 2 linguri de zahar
- 1 cana de zahar
- 1 fiola de rom
- 8 smochine proaspete
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat bine. Se pune zaharul si sucul de lamaie se bate bine dupa care se pun galbenusurile si apa, se amesteca usor cu o spatula dupa care se pune faina.
Se tapeteaza o tava mica cu unt si faina,se pune compozitia si se coace(in tava mica 20/20)
Siropul se face din apa ,zahar si rom
Cand blatul s-a racit se taie in doua si se insiropeaza, dupa care se pune din frisca batuta, feliute de smochine dupa care din nou frisca. Se pune al doilea blat se insiropeaza bine si se imbraca in frisca.
Se orneaza cu feliute de smochine si rodie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu smochine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|