Tort Diplomat aniversar

Postat de adasev12 in Torturi
16 Feb 2012 | 8122 vizualizari
Tort Diplomat aniversar

fiindca n-am reusit inca sa postez tortul de ziua mea, desi am promis, revin acum cu un tortulet pt voi , cu mare drag, multumindu-va inca o data pt toate urarile frumoase pe care mi le-ati facut. va pup!!!!

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  •  o lg amidon
  • 3 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 1/2 praf de copt
  • o vanilie
  • crema:
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 vanilie
  • 10 lg zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • un compot de ananas
  • 2 kiwi
  • o portocala
  • 30 g gelatina
  • pt ornat:
  • 200 ml frisca
  • dulceata de ananas si smochine( facuta de mine)

Mod de preparare

blatul: ouale se bat f bine cu zaharul si vanilia , se adauga apoi amidonul , uleiul si cacao. Se omogenizeaza bine si la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade, cam 20 minute, cand se desprinde pe lateral e copt. Se da la rece.

crema: ouale se bat  cu zaharul si vanilia pana se fac spuma, apoi se pun pe baie de abur. Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere, apoi se toarna fir subtire peste oua, amestecandu-se bine. Se lasa pe foc sa se ingroase putin. Se da la rece. Gelatina se hidrateaza cu suc de la compotul de ananas, foarte rece. Se lasa jumatate de ora, apoi se pune pe foc mic, sa se dizolve, cea ce se va intampla f repede, imediat ce se incalzeste nitel. Se lasa putin sa se racoreasca. Cand crema de oua este asa nici calda, nici rece se adauga gelatina si se mixeaza putin, sa se amestece. Se lasa la rece in continuare timp in care se bate frisca. Se amesteca apoi frisca batuta cu ouale. Se taie fructele bucatele mici si se amesteca in crema.

asamblare: se ia un vas cu pereti inalti( cine are tava cu inel detasabil e boier...eu inca ma mai lupt cu castroanele...) si se captuseste cu folie transparenta. Se taie blatul in 2 pe latime daca e gros, daca nu se lasa intreg. Se taie apoi in 3 sau 4 buc pe latime, depinde cat de mare e tortul si cat de inalt vreti sa fie. Eu l-am taiat in 3 fasii. Am pus bucati de blat roata pe peretii vasului, am turnat crema inauntru iar deasupra am  asezat alte bucati de blat. Am dat la rece pana a adoua zi. Am scos tortul si l-am rasturnat usor pe platou, am indepartat folia si am ornat cu frisca batuta si dulceata de ananas si smocchine, facute tot de mine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat aniversar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Gateste si Zambeste, 1500

Postat de Constelatialeu

Desert tort Gateste si Zambeste, 1500

Mai intai am facut mouse-ul de kiwi pentru ca trebuie sa stea la congelator mai mult de 8 ore, ca sa poata sa iasa frumos din forma silikomart. Am curatat si cantarit fructele de kiwi cele mai...

Citeste continuarea

Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!

Postat de alinutzika

Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!

Se face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2012, 09:44
Grozav arata
la 16.02.2012, 10:32
La multi ani inca o data fata draga poate-mi dai si mie o feliuta de tort
la 16.02.2012, 11:44
La multi ani!!
la 16.02.2012, 13:54
la multi ani!super tortu
la 16.02.2012, 14:00
La multi ani !!!!! e superb si cred ca si gustos

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking