Ingrediente
- 300 g somon afumat
- 1 castravete de sera sau 4 de gradina
- 1 legatura marar
- 1 ceapa rosie
- 300 g smantana
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 3 foi de gelatina
- sare
- piper
Mod de preparare
O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte.
Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din cantitate), castravetele curatat de coaja si taiat cubulete, mararul si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie, smantana, sare, piper. Amestecam totul si mai condimentam daca e nevoie. Gelatina o punem la hidratat in 4-5 linguri de apa rece, iar dupa cateva minute o dizolvam bine pe baie de aburi, apoi o amestecam in crema de peste.
Punem in forma somonul care l-am dat deoparte, apoi rasturnam crema, nivelam suprafata, acoperim cu folia lasate pe margini si dam la frigider pana a doua zi cand rasturnam pe o farfurie. Desprindem folia si ornam cu castravete si marar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|