Tort cu spuma de fructe de padure

Postat de Bucatardinpasiune in Torturi
19 Ian 2014 | 11435 vizualizari
Tort cu spuma de fructe de padure

Ingrediente

  • PENTRU BLAT
  • 100 gr. de unt moale,
  • 100 gr. de zahar,
  • 100 gr. de faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 ouă.
  • PENTRU SPUMĂ
  • 500 gr. fructe de padure (eu am folosit congelate; nu cred ca are mare importanta daca sunt sau nu proaspete, pentru ca oricum sfarsesc tot sub forma de piure),
  • 2 linguri zahar brun,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • 3 albusuri,
  • 170 gr. de zahar alb,
  • 300 gr. smantana grasa.

Mod de preparare

Incepem cu prepararea blatului. Astfel, mixam untul aflat la temperatura camerei, cu zaharul, extractul de vanilie, adaugand pe rand si cele doua oua. Continuam mixarea incorporand treptat faina amestecata cu praful de copt.

Coacem blatul intr-o tava cu peretii detasabili (eu am folosit una cu diametrul 28 cm.), tapetata cu hartie de copt. In aproximativ 20 de minute blatul a fost gata! Insa, nu l-am scos din cuptor pana n-a trecut testul scobitorii.

Pentru spuma, fierbem pentru 5 minute, la foc mic, fructele de padure cu zaharul brun. Le pasam cu ajutorul unui blender si le trecem prin sita, pentru a separa piureul de samburi.

Inmuiem gelatina timp de 10 minute in 200 ml. apa, apoi o incalzim pe baie de aburi. Aici, mare atentie!!!! Fierberea distruge proprietatile gelatinei!

Incorporam gelatina in piureul de fructe de padure.

Mixam cele 3 albusuri, adaugand trepatat 140 gr. din zaharul alb, pana obtinem o bezea lucioasa si consistenta. La fel procedam si cu smantana - o  mixam cu 30 de gr. de zahar pana se transforma in frisca.

Incorporam in bezea piureul, apoi frisca, ajutandu-ne de o spatula de silicon.

Taiem blatul in doua, pe orizontala si asezam o foaie in tava in care l-am copt (spalata si uscata), in care am asezat in prealabil, folie alimentara. Peste primul blat turnam toata spuma de fructe, apoi asezam cel de-al doilea blat.

Introducem tava in frigider pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Pentru a grabi racirea putem folosi si congelatorul, insa pentru un timp mai scurt (40 minute - 1 ora)! Astaa... pentru a nu avea surpriza de a servi un tort de inghetata ;) .

Inainte de feliere, presaram pe suprafata tortului zahar pudra!!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Valentine's day

Postat de Sylvia

Tort Valentine's day

In prima etapa se realizeaza blatul dupa metoda clasica de batut cele 2 albusuri cu o lingura de zahar ci putina sare, se adauga apoi cele doua galbenusuri batute spuma cu o lingura de zahar si se...

Citeste continuarea

Tort cu spuma de fructe de padure

Postat de Veronica22

Tort cu spuma de fructe de padure

Deoarece eu am vrut un tort mai mare  am copt doua blaturi.Am copt un blat in forma de 30 cm. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC(gaz 4). Pentru blat, se bate untul cu zahărul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2014, 23:03
tare bun
la 19.01.2014, 23:04
cum arataaaaa
la 19.01.2014, 23:06
frumos arata!
la 19.01.2014, 23:56
la 20.01.2014, 05:41
delicios

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking