Tort cu trei feluri de ciocolata

Postat de Alepaty in Torturi
13 Aug 2016 | 8441 vizualizari
Tort cu trei feluri de ciocolata

Fin, sublim, delicios....si lista poate continua... Cel mai bun tort pe care l-am incercat. M-am inspirat de la bucataras deyutzky pentru aceasta minunatie de tort. :-*

Ingrediente

Pentru blat:

  • 85 g unt moale
  • 2 albusuri
  • 65 g faina
  • 65 g zahar brun
  • 65 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • un praf de sare
  • un praf de copt

Crema de ciocolata amaruie:

  • 200 g ciocolata amaruie(eu am avut Poiana)
  • 150 ml frisca lichida + 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatinaa
  • 2 linguri de apa

Crema de ciocolata de lapte:

  • 200 g ciocolata lapte (Milka)
  • 150 ml frisca lichida +150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 2 linguri apa

Crema de ciocolata alba:

  • 200 g ciocolata alba(Schogetten)
  • 150 ml frisca lichida + 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 2 linguri de apa

In plus:

  • 150 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom
  • o bucata de ciocolata pentru razuit

Mod de preparare

Am inceput cu blatul,pe care l-am simplificat eu putin,dar a iesit la fel de bun

Am folosit o tava de 20 cm. Am tapetat-o cu hartie de copt.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul brun.

Separat am amestecat faina cu praful de copt,un praf de sare,nuca macinata, cacaoa.

Untul l-am topit si l-am omogenizat usor in spuma de albusuri si in 3 etape am adaugat si faina amestecata cu celelalte ingrediente.

Am copt cam 20-25 minute la foc mic.

Se scoate si se lasa la racit.

Crema de ciocolata amaruie: Frisca lichida se pune la infierbantat intr-o oala cu fund dublu,si cand e fierbinte se adauga ciocolata bucati si se amesteca pana se topeste,se i-a de pe foc si se pune deoparte.In acest timp gelatina se amesteca cu apa si se lasa 5 minute apoi se pune in crema si se amesteca pana se dizolva sau se poate pune gelatina pe baie de aburi.Amandoua sunt la fel de eficiente.
Crema racita se amesteca cu 150 de g frisca batuta inainte.

Pe platoul unde va sta tortul se pune blatul,se insiropeaza cu apa amestecata cu zaharul si esenta de rom,se pune inelul detasabil in jurul blatului, iar in jurul inelului,hartie de copt.Se pune prima crema si se da la frigider pentru 20 de minute.In acest timp se prepara a doua crema exact la fel, se pune peste prima crema,apoi urmeaza cea de-a treia crema si se lasa la frigider minim 3 ore.

Se razuieste o bucata de ciocolata sau se poate decora dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de...

Citeste continuarea

Tort cu trei feluri de ciocolata

Postat de andaoana

Tort cu trei feluri de ciocolata

Blatul: Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2016, 15:18
la 13.08.2016, 15:18
Bun tortul si aspectuos !!!
la 13.08.2016, 17:00
Multumesc Delia
la 13.08.2016, 18:11
ce bine arata!
la 13.08.2016, 19:24
foarte reusit

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking