Tort cu visine si ciocolata

Postat de LUK in Torturi
14 Aug 2011 | 5876 vizualizari
Tort cu visine si ciocolata

Pentru ca maine este o mare sarbatoare a tuturor crestinilor,Adormirea Maicii Domnului sau popular "Sf.Maria Mare" si pentru ca al doilea nume al fetitei mele e Maria,am pregatit acest tort cu visine si ciocolata. La multi ani cu multa sanatate draga mea fetita!La multi ani tuturor sarbatoritilor zilei de maine!

Ingrediente

  • Pentru 1 blat(vom face 2 blaturi):
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 300ml frisca lichida
  • 5gr de gelatina
  • Pentru crema de visine:
  • 300gr visine din compot(cantitate fara lichid)
  • 100ml compot visine
  • 5 gr gelatina
  • 350ml frisca lichida
  • Decor:
  • 300ml frisca
  • ciocolata rasa
  • jeleu de visine..sau dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

 Incepem prin a pregati blaturile pentru Tort cu visine si ciocolata. Le facem pe rand astfel:

Amestecam faina cu praful de copt si cacao.Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam galbenusurile cu uleiul.Batem spuma tare albusurile apoi adaugam treptat zaharul mixand incontinuu.Adaugam galbenusurile peste albusuri apoi faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Punem pe fundul tavii hartie de copt,ungem marginile cu putin ulei si turnam compozitia uniform.Coacem cca 20-25min la foc mediu in cuptorul preincalzit.

Dupa ce s-au copt le scoatem pe un gratar de bucatarie sau pe un platou si le lasam la racit.

Pregatirea cremelor:

Incepem prin a scoate samburi din visine si apoi le lasam la scurs.Nu aruncati sucul din compot,il vom folosi mai tarziu.

Crema de ciocolata:

Punem gelatina la hidratat in 6 linguri de compot timp de 5-8min..

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu 150ml frisca.Dupa ce s-a topit luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata.Amestecam bine sa se topeasca complet.Batem restul de frisca tare.O incorporam apoi inciocolata amestecand bine.

Punem primul blat pe un platou.Montam in jurul lui inelul de la tava de copt(daca nu aveti tava de copt cu inel detasabil puteti confectiona unul din carton pe care sa l imbracati in folie de aluminiu)..insiropam bine cu zeama din compot.Intindem uniform crema de ciocolata si punem la frigider 30min sa se intareasca bine.

Crema de visine:

Punem la hidratat gelatina in 6 linguri de compot.Lasam 5-8min.Cei 100ml compot ii punem la incalzit(nu trebuie sa fiarba).Dupa ce e hidratata gelatina,turnam peste ea compotul cald si amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.

Batem frisca tare,adaugam visinele,compotul cu gelatina si amestecam.Daca vi se pare prea consistenta crema mai puteti adauga zeama de compot.Eu am folosit frisca Meggle care a avut o consistenta foarte buna si era si dulce.

Scoatem tortul din frigider si intindem deasupra cremei de ciocolata crema cu visine.Insiropam al doilea blat cu compot,il punem deasupra cremei de ciocolata si il dam iarasi la rece 30min-1ora dupa care il scoatem si il ornam cu restul de frisca ..dupa imaginatia fiecaruia.

Un tort cu visine si ciocolata delicios, va invit sa-l savuram impreuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 14.08.2011, 20:19
ce tort frumos iese cand adaugi la ingrediente si dragostea de mama La multi ani fetitei tale Luk,sa creasca mare si sa-ti aduca bucurii
minunat tortul
la 14.08.2011, 20:27
la multi ani fetitei superb tortul
la 14.08.2011, 20:31
LA MULTI ANI CU SANANATE SI FERICIRE,FETITEI TALE!!!!!!!!!!!! bun tortul!!
la 14.08.2011, 20:40
Multumesc pentru urari fetelor!chiar daca se pare ca tot mai multa lume spune ca de fapt p e08.09 ar trebui serbata ziua numlui..eu asa sunt obisnuita sa serbez in aceasta zi 15.08..o sa serbam si in 08 ca sa fie bine
la 14.08.2011, 20:47
foarte bun imi place

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking