Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Torturi
1 Ian 2012 | 4761 vizualizari
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

La multi ani dragi bucatarasi pentru anul 2012!!!Tot binele din lume si tot ce e mai frumos ,eu va doresc sa aveti parte!!:-*

Ingrediente

blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 5 linguri faina cu varf

Crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 400 gr zmeura
  • 5 foi gelatina(8 grame au toate)

Pentru jeleu:

  • 250 ml suc de zmeura
  • 8 foi gelatina(13 gr toate)

Glazura:

  • 140 ml frisca lichida
  • 130 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
  • frisca pentru decor
  • jeleuri de zmeura

Mod de preparare

Blatul:

Mixam ouale cu zaharul spuma.

Apoi punem apa si uleiul.

Incorporam praful de copt si esenta.

La final punem faina treptat si amestecam bine pana obtinem compozitia blatului.

Luam o tava rotunda de tort ,o tapetam cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si o nivelam.

Dam tava in cuptorul incins pana blatul este copt,la o temperatura potrivita(cam 20 de minute).

Cand este gata,il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem pe jumatate.

Jeleul:

Hidratam 10 minute, gelatina, in apa rece.

Dupa ce s-a hidratat o topim pe baie de aburi sau la microunde.

O amestecam cu sucul de zmeura si omogenizam foarte bine.

Luam tava in care am copt blatul si punem folie alimentara.

Turnam jeleul in tava si il lasam pana se incheaga foarte bine si e rece(deci il tineti la loc putin racoros).

Crema:

Punem gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.

Mixam smantana pana se face ca o frisca.

Adaugam untul si zaharul si frecam bine,pana ce acesta din urma se topeste.

Apoi punem mascarponele si il amestecam bine,dupa care zmeura bine scursa de zeama(eu am avut congelata si de asta a trebuit putin scursa).

Mixam la o viteza mica,apoi aromatizam cu esenta de vanilie.

Gelatina o topim pe baie de aburi sau la microunde 10 secunde.

O amestecam in crema de zmeura.

Preparam un sirop din sucul scurs de la zmeura si cateva linguri de apa.(sau puteti face un sirop din apa cu zahar si vanilie).

 O tava detasabila de tort  o imbracam in folie alimentara.

Punem prima foaie de blat si o insiropam.

Deasupra venim cu foaia de jeleu(aveti grija sa nu se rupa,ca este finuta),apoi turnam crema si o intindem uniform.

Punem si ce-a de a 2a foaie si o insiropam.

Dam tortul putin la rece si pregatim glazura.

Glazura:

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida,ciocolata rupta bucatele si untul.

Punem vasul la foc mic,si lasam acolo pana ciocolata se topeste si totul devine ca o smantana mai groasa.

In acest timp invartiti mereu in glazura.

Cand este gata o lasam sa se raceasca.

Glazura rece(dar nu intarita)o turnam pe suprafata tortului.

Dam la frigider si lasam sa se intareasca.

Scoatem tortul pe un platou si il ornam pe margini cu frisca si deasupra jeleuri de zmeura.

Eu am vrut frisca in degradeuri,asa ca ,in tubul de ornat am pus o lingura frisca,apoi presaram un praf de cacao,iar frisca,iar un praf de cacao si tot asa.

In momentul in care ornati iese ca niste degradeuri.

Pofta buna dragii mei!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Unicorn 2

Postat de momo121

Desert tort Unicorn 2

Pentru blatul de ciocolata:        Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este...

Citeste continuarea

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2012, 15:23
ce tort bun ai facut Rocsi
un an frumos si tie Rocsi
la 01.01.2012, 15:24
Prima feliuta o primesc eu, da?
la 01.01.2012, 15:45
Va poftesc cu drag ca mai am ceva tortulet!!!
la 01.01.2012, 16:04
La multi ani in 2012 draga Rocsi. Fain tort ai facut! Da si mie, ca io n-am.
la 01.01.2012, 16:11
La multi ani Miha draga!!! Nu fi trista ca iti dau eu tort ca mai am!!!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking