Tort Dark extreme

Postat de oana_d in Torturi
11 Feb 2011 | 4849 vizualizari
Tort Dark extreme

Varianta ciocolatoasa de "Padurea neagra".

Ingrediente

  • - blatul:
  • 10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 2 linguri de cacao,
  • un plic de praf de copt,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 3 linguri de rom bautura.
  • - crema de rahat cu lamaie, 250 g
  • - crema de ciocolata:
  • un pachet de unt,
  • 2 linguri pline cu cacao,
  • 3 linguri de zahar,
  • zeama de la o portocala,
  • coaja de la 2 portocale,
  • o ciocolata cu lapte,
  • o ciocolata Heidi 75 % cacao,
  • 100 ml rom bautura.
  • 500 g visine
  • - sirop:
  • 500 ml apa,
  • 5-6 linguri de zahar,
  • 150 ml rom.
  • - glazura:
  • o lingura de crema de ciocolata si
  • o ciocolata Heidi Dark extreme, 85% cacao.
  • - decor:
  • 150 ml frisca, sau dupa dorinta.

Mod de preparare

Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile pe rand, pun romul si vanilia, incorporez faina amestecata cu praful de copt si cu cacao. Am dat compozitia in tava de tort diametrul de 28 cm, unsa cu mult ulei, aproximativ 40 de minute la foc mediu.  Am scos din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca in suportul sau din care am scos doar cercul lateral.

Crema de rahat si lamaie se face astfel: se rade coaja de la lamaie, se da rahatul prin masina, apoi lamaia curata de coaja alba ramasa; se amesteca bine toate cele 3 ingrediente apoi se incorporeaza 1-2 linguri de unt.

Crema de ciocolata: 50 g din unt, zeama de lamaie, cacaoa si zaharul le pun la bain marie aproximativ 10-15 minute, pana cand se topeste zaharul si incepe usor-usor sa se ingroase compozitia. Apoi dau deoparte si pun razatura de portocala, romul si ciocolata bucatele. Amestec pana cand ciocolata se integreaza bine-bine in crema si adaug restul de unt. Se amesteca bine pana cand se racoreste.

Blatul l-am taiat in 3 apoi l-am insiropat cu un sirop facut din apa si zahar (puteti pune zahar dupa gust, maximum aceeasi greutate ca si a apei) puse pe foc sa dea cateva clocote, la care am adaugat romul dupa ce am dat deoparte ibricul. Siropul il torn fierbinte peste blaturi, ca sa intre mai repede in prajitura.

Peste primul blat am turnat crema de lamaie si apoi visinele una cate una in asa fel incat sa acopere complet suprafata.
Am pus al doilea blat iar peste el 2/3 din crema de ciocolata si peste crema, al treilea blat.

Am scos o lingura  din crema de ciocolata ramasa si am pus-o intr-un ibric, apoi cu restul am uns partea laterala a tortului.
Lingura de crema am topit-o la bain marie si apoi am adaugat o ciocolata Heidi Dark Extreme 85% cacao rupta bucatele. Am glazurat tortul cu un strat gros care s-a intarit imediat.
Peste noapte am lasat tortul la rece iar a doua zi l-am decorat cu putina frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dark extreme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bavareza cu capsuni

Postat de comanligia

Bavareza cu capsuni

Am inceput cu jeleul cu care am ornat tortul. Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor...

Citeste continuarea

Tort de portocale si vanilie

Postat de comanligia

Tort de portocale si vanilie

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri pe care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat galbenusurile si zaharul,apoi faina si am amestecat usor cu o spatula sa nu se lase...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2011, 09:50
cioco ..visine..super
la 11.02.2011, 09:52
ce bunaciune
la 11.02.2011, 10:30
buuuuuun
la 11.02.2011, 10:34
f bun
la 11.02.2011, 10:41

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking