Ingrediente
- 300 g biscuiti
- Crema:
- 300 ml frisca lichida
- 200 g ciocolata cu lapte (2 buc.)
- 1 fiola esenta de rom
- 1 lingurita esenta de cafea
- Sirop:
- 100 ml apa
- 1 plic zahar vanilat
- 1 fiola esenta de rom
- 1 lingurita esenta cafea
- 1 lingurita coaja de portocala
Mod de preparare
Se prepara mai intai crema. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, amestecand pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa putin la racit si se adauga esentele de rom si cafea, apoi se lasa la rece cel putin o ora. Eu am pus craticioara in balcon si s-a racit repejor pe gerul asta :)
Pentru sirop, se incalzeste apa si se dizolva in ea zaharul vanilat, apoi se adauga esentele si se lasa la racit.
Se bate crema cu mixerul pana se umfla si se ingroasa.
Se aseaza un rand de biscuiti pe un platou dreptunghiular, se insiropeaza cu o pensula, apoi se adauga crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema.
Se orneaza cu stafide si bilute de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|