Tort de biscuiti

Postat de Ela68 in Torturi
26 Dec 2012 | 20223 vizualizari
Tort de biscuiti

Pentru multi dintre noi, aceste tortulet este unul dintre deserturile copilariei. Mama il facea destul de des, .combinatia de gusturi si arome putand varia in functie de ingredientele pe care le avea in camara. La vremea respectiva nu se folosea in reteta de baza smantana pentru frisca sau ciocolata, ci doar laptele, untul si cacaoa. Dar, ingredientul care nu-i lipsea niciodata mamei din compozitie era gemul de visine, considerat cheia gustului. Asadar, daca n-aveti rahat sau stafide, nu-i bai, gemul de visine este musai sa fie cel prezent la apel.

Ingrediente

  • 600 gr biscuiti populari
  • 350 gr lapte
  • 250 gr unt
  • 200 gr nuci tocate grosier
  • 250 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 1 borcan gem de visine - 400 gr
  • 100 gr stafide
  • 2-3 bucati rahat
  • esenta de rom
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte + 4 linguri smantana pentru frisca

Mod de preparare

Biscuitii se rup in bucatele nu foarte mici si se amesteca cu nucile zdrobite cu piua. ( se pot macina la blender, dar noua ne plac mai mari )

Adaugam cacaoa cernuta si laptele cate putin, amestecand pana la inglobarea totala. In cazul folosirii biscuitilor populari e nevoie de mai mult lapte pentru ca acestia sa fie bine imbibati. Daca se aleg Pettit beurre, se foloseste mai putin lapte pentru obtinerea unei compozitii umede.(absorb mult mai repede laptele si nu trebuie sa se inmoaie prea tare)

Untul tinut la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.Se toarna peste amestecul de biscuiti, adaugand si rahatul taiat bucatele, stafidele, zaharul vanilat si esenta de rom.La sfarsit, piesa de rezistenta : gemul de visine. Omogenizam si turnam totul intr-o forma cu inel detasabil cu diametrul de 26 cm.

Pregatim glazura : punem pe foc mic ciocolata impreuna cu smantana amestecandu-se cu un tel pana ce se topeste ciocolata.O lasam putin la racit.

Dupa ce nivelam bine biscuitii, turnam ciocolata deasupra si dam la frigider 2-3 ore.

Ornam cu nuci .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2012, 15:26
arata tare bine!
la 26.12.2012, 15:30
bun!!!
la 26.12.2012, 15:46
pe placul fetitei mele!!!
la 26.12.2012, 16:29
bun bun
la 26.12.2012, 16:37
fain

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking