Tort de ciocolata

Postat de RuxyRux in Torturi
23 Noi 2010 | 6770 vizualizari
Tort de ciocolata

Am facut acest minunat tortulet anul trecut de ziua de nume a tatalui meu mult iubit! L-am gasit la "Bucataresele vesele" pe blog cu alt decor.....si nu pot decat sa le multumesc, . a iesit delicios, iar tatal meu a fost tare incantat!

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 lg cacao
  • esenta vanilie
  • Crema 1
  • 200gr ciocolata alba
  • 200ml frisca lichida
  • esenta vanilie
  • Crema 2
  • 200gr ciocolata neagra
  • 200gr frisca lichida
  • esenta rom
  • Sirop
  • 250gr zahar
  • 250 ml apa
  • esenta rom
  • glazura
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr frisca lichida
  • 50 gr unt
  • decor
  • trandafiri  

Mod de preparare

Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus.

Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.

Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac...eu am facut trandafirii din bomboane sugus.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2010, 23:51
foarte bun
revin mai tarziu ...inca nu sunt afisate furculitele.
la 24.11.2010, 09:28
vaiii Ruxy ce frumos eeee ai 5 furci de la mineee
la 24.11.2010, 09:29
si eu revin nu sunt afisate
la 24.11.2010, 09:46
Multumesc Ligia!
la 24.11.2010, 10:22

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking