Ingrediente
- 6 oua,
- 1 praf de copt,
- 6 linguri de zahar,
- 3 linguri cacao,
- 4 linguri ulei.
- Crema:
- 250 gr marcapone,
- 2 intaritoare frisca,
- 500 ml frisca,
- 300 gr ciocolata cu lapte,
- 3 linguri zahar.
- Sirop:
- 200 grame zahar,
- 100 ml apa,
- 1 sticluta rom.
- Glazura:
- 100 ml frisca lichida,
- 150 gr ciocolata menaj.
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul dupa care se pun in albusurile batute spuma. Se amesteca usor, se pune si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se da la copt cam 25 minute la 160 -180 grade. Dupa ce s-a copt se da la rece, dupa care se taie in doua.
Crema:
Se mixeaza marscapone la fel si frisca cu zaharul. Dupa ce s-a batut se amesteca cu marscapone si lasam deoparte. Punem ciocolata cu frisca la foc pana se topeste ciocolata, lasam la racit. Dupa ce s-a racit o punem peste frisca si mixam pana se incorporeaza bine.
Siropul:
Se caramelizeaza zaharul dupa care se stinge cu 4 linguri de apa si lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem esenta de rom.
Asamblare:
Punem jumatate de blat taiat intr-o tava rotunda detasabila, insiropam, apoi crema toata si al doilea blat. Insiropam si il dam la rece cateva ore sau pana a doua zi.
A doua zi sau peste cateva ore facem glazura: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit scoatem tortul si il punem pe un gratar. Turnam glazura pe el sa curga peste tot. Lasam sa se intareasca putin glazura dupa care il punem pe o tava rotunda si il ornam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|