Ingrediente
- Blat:
- 180g ciocolata amaruie
- 25g cacao
- 160g zahar
- 85g faina
- 6 oua
- 2 albusuri
- 185g unt
- sare
- Crema
- 400g frisca batuta
- 50g chipsuri de ciocolata
- esenta de vanilie
- Ornat:
- 150ml frisca batuta
Mod de preparare
1.Rupeti ciocolata si lasati sa se topeasca incet in baie de aburi.Separati galbenusurile de albusuri.Mixati 175g de unt,si incet incet adaugati 75g de zahar.Bateti pana devine cremos.Cand a devenit spumos adaugati galbenusurile,pe rand.Adaugati si ciocolata topita.
2.Ungeti cu untul ramas si tapetati o tava rotunda de 24cm diametru.Incalziti cuptorul la 140°.
3.Bateti albusurile si adaugati zaharul ramas incet-incet,pana.
4.Cerneti faina ramasa,sarea si cacaoa;uniti la compozitia de ciocolata un sfert din albusuri batute bine si un sfert din cacauoa si faina cernuta,mestecati si adaugati pana terminati albusurile si faina si cacaoa.Rasturnati compozitia in tavasi coaceti pentru o ora si 15 minute.
5.Cand s-a copt blatul,lasati 5 min in tava si apoi o scoateti sa se raceasca.
6.Intre timpbateti frisca,adaugati se esenta de vanilie.Bateti si frisca pentru ornat.
7.Cand s-a racit blatul il taiati in trei parti egale,puneti primul strat de blat pe o farfurie intindeti frisca si puneti pe deasupra chipsuri de ciocolata,puneti iar o felie de blat,intindeti frisca,chipsuri de ciocolata si terminati cu ultima felie de blat.
Ornati la placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|