Tort de ciocolata

Postat de Alina26 in Torturi
16 Apr 2013 | 4005 vizualizari
Tort de ciocolata

Pentru ca am mai primit o caciulita adica sunt "Bucataras Talentat "am facut un tort de ciocolata.Nu prea ma pricep sa ornez,dar va garantez ca e foarte bun!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 180g ciocolata amaruie
  • 25g cacao
  • 160g zahar
  • 85g faina
  • 6 oua
  • 2 albusuri
  • 185g unt
  • sare
  • Crema
  • 400g frisca batuta
  • 50g chipsuri de ciocolata
  • esenta de vanilie
  • Ornat:
  • 150ml frisca batuta

Mod de preparare

1.Rupeti ciocolata si lasati sa se topeasca incet in baie de aburi.Separati galbenusurile de albusuri.Mixati 175g de unt,si incet incet adaugati 75g de zahar.Bateti pana devine cremos.Cand a devenit spumos adaugati galbenusurile,pe rand.Adaugati si ciocolata topita.

2.Ungeti cu untul ramas si tapetati o tava rotunda de 24cm diametru.Incalziti cuptorul la 140°.

3.Bateti albusurile si adaugati zaharul ramas incet-incet,pana.

4.Cerneti faina ramasa,sarea si cacaoa;uniti la compozitia de ciocolata un sfert din albusuri batute bine si un sfert din cacauoa si faina cernuta,mestecati si adaugati pana terminati albusurile si faina si cacaoa.Rasturnati compozitia in tavasi coaceti pentru o ora si 15 minute.

5.Cand s-a copt blatul,lasati 5 min in tava si apoi o scoateti sa se raceasca.

6.Intre timpbateti frisca,adaugati se esenta de vanilie.Bateti si frisca pentru ornat.

7.Cand s-a racit blatul il taiati in trei parti egale,puneti primul strat de blat pe o farfurie intindeti frisca si puneti pe deasupra chipsuri de ciocolata,puneti iar o felie de blat,intindeti frisca,chipsuri de ciocolata si terminati cu ultima felie de blat.

Ornati la placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2013, 20:47
Felicitari pentru caciulita!
la 16.04.2013, 20:55
la 16.04.2013, 21:04
Inca un bucataras talentat.Uraaaaaa!
la 16.04.2013, 21:17
wowwwwwwwww
la 16.04.2013, 21:20
Bravooooo!!!!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking