Tort de ciocolata cu fructe

Postat de nico15 in Torturi
10 Feb 2013 | 4023 vizualizari
Tort de ciocolata cu fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 g de unt
  • 350 g zahar pudra
  • 50 g melasa neagra( se gaseste la magazinele naturiste)
  • 8 oua usor batute
  • 50 g ciocolata neagra topita
  • 300 g de faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 50 g de cacao
  • 50 g de migdale pisate
  • Pentru crema(umplutura):
  • 250 g zahar foarte fin(pudra cernut)
  • 125 g unt nesarat moale(nu topit)
  • Cateva picaturi de vanilie extract
  • 30 g de ciocolata topita (70% cacao)
  • 2-3 linguri de smantana pentru crema
  • Pentru ganache:
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 250 g de ciocolata neagra taiata

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 170 grade, amestecati zaharul cu untul pana devine o crema usoara.

2. Puneti melasa, amestecati ouale puneti unul amestecati, urmatorul amestecati asa procedati dupa fiecare in parte dupa care adaugati ciocolata topita acestea se amesteca la robot la rotatie mica.

3. Cerna faina, cacaoa, praful de copt si migdalele macinate, le amestecam pe toate dupa care adaugam ingredientele uscate peste cele umede, amestecand cu mixerul, va rezulta o crema consistenta.

4. Imparte compozitia in doua, unge doua forme de marimi diferite(18 /22).

5. Puneti compozitia in forme si dati la cuptorul preancalzit in avans,  pentru a se coace 30-40 de minute, atentie la cel mic se va face mai repede. Lasati-le sa se raceasca  dupa care le scoateti din forme.

6. Pentru producerea cremei amestecati zaharul cu ouale pana devine o pasta moale,  pufoasa  si usoara, adaugati vanilia, ciocolata topita si smantana pana obtineti consistenta dorita.

7. Pentru ganache, incalziti smantana pana la punctual de fierbere si  puneti-o peste ciocolata taiata in bucati mai mici. Trebuie sa rezulte o frumoasa crema ganache.

8. Fiecare tort se taie in2 sau 3 si se va pune crema evident si pe margini, dupa care se va aranja din nou tortul.

9. Se procedeaza la fel pentru ambele torturi dupa care vom trece separat la fiecare tort si va fi adaugat ganache-ul si se va unge inclusiv in partea laterala.

10. Dupa ce le facem pe fiecare in parte, punem tortul mic peste cel mare si dam la frigider pentru 2 ore.

11.Pastram putina crema pentru a adauga pe fructe pentru a se putea lipi de tort.

12.Se pune o funda si se decoreaza cu caise, mure, rodii si coacaze, physalis.

13.Putem de asemeni sa topim ciocolata, o intindem cu o spatula pe hartie de copt si sa o dam la frigider, dupa cateva ore o scoatem, o rupem si decoram tortul cu ea ca in imaginmile alaturate. Reteta nu duireaza mult dar tortul trebuie sa stea la frigider cele doua ore pentru a putea sa aiba forma care ne-o dorim.

Pofta Buna


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2013, 11:10
WOW!
la 10.02.2013, 14:37
la 10.02.2013, 14:58
la 10.02.2013, 18:06
Minunat!
la 10.02.2013, 18:27

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking