Tort de ciocolata cu mascarpone

Postat de nadina73 in Torturi
18 Noi 2010 | 9145 vizualizari
Tort de ciocolata cu mascarpone

Din nou un tort din sectiunea "cadou"....................cu regret sectiune nu este ,doar e luna scorpionilor,dam tare pe torturi cadou

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri pline faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • Crema:
  • 250 g mascapone
  • 2 intaritoare de frisca
  • 500 ml frisca
  • 300 ciocolata cu lapte
  • 3 linguri zahar
  • Sirop:
  • 200 zahar
  • 100 ml apa
  • 1 sticluta esenta rom
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • bombonele inimioare
  • Glazura ciocolata:
  • 100 frisca lichida
  • 150 g ciocolata

Mod de preparare

BLAT:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine spuma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul dupa care se pun in albusuri si se amesteca usor. Se pune faina ,praful de copt si cacaoa, se amesteca usor cu o paleta  Se coace intr-o tava de 26 cm am pus eu,tapetata cu hartie sau folie de aluminiu, se da la cuptor 30 minute la 160 grade. Se lasa la racit , dupa care se taie in doua

Crema:

Se mixeaza bine mascaponele cu mixerul  Frisca 300 ml se bate bine cu intaritorul si 3 linguri de zahar dupa care se amesteca cu mascarponele . Ciocolata se topeste pe soba cu 200 ml frisca lichida, se amesteca pana se topeste toata ciocolata dupa care se lasa la racit  Se amesteca ciocolata topita cu frisca si mascaponele. Va rezulta o crema fina si buna de tot

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul dupa care se pune apa si se lasa la topit,dupa ce s-a racit se pune esenta de rom.

Glazura:

Se topeste ciocolata cu frisca lichida dupa care se lasa la racit.

Asamblare:

Se taie blatul de tort in doua Se insiropeaza bine cu sirop Se pune crema cu mascarpone Se pune al doilea blat,se insiropeaza Se pune glazura de ciocolata ,se lasa la rece 2 ore Se decoreaza cu frisca si bombonele

Pofta buna,e nebunie curata aceasta crema................buna buna de tot

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2010, 18:48
ceva dulce si foarte fin
la 18.11.2010, 19:35
Macar sa-mi clatesc ochii
la 18.11.2010, 20:03
Nadinaaaaaaaaaaaaaa mi-ai furat jumatate din viitoarea mea reteta de tort
la 18.11.2010, 20:07
imi faci si mie unul cadou????
la 18.11.2010, 20:08
eu am pus furculitele....cineva a uitat

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking