Tort de ciocolata cu rodii

Postat de gospodariu in Torturi
29 Ian 2016 | 4339 vizualizari
Tort de ciocolata cu rodii

Nicio zi fara ciocolata!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
    • 4 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 120 gr zahar
    • 150 gr faina alba
    • 100 gr ciocolata negra
    • 100 gr unt
    • 2 linguri cacao
    • un praf de sare
    • 120 ml lapte
    Ingrediente pentru crema:
    • 300 gr ciocolata neagra
    • 150 gr unt
    • 200 ml frisca
    • 120 gr zahar tos
  • Pentru decor:

rodie; finetti stick; rafaello;

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului vom separa ouale. Ciocolata o topim cu untul in bain marie. Albusurile le batem spuma iar galbenusurile le batem cu zaharul si laptele. Adaugam peste acesta compozitie faina,praful de copt si cacaoa,iar la final incorporam ciocolata topita cu untul. Toate astea le amestecam cu mixerul. Apoi la final incorporam cu grija albusurile spuma pentru o compozitie aerata.

Turnam compozitia in tava si o introducem la cuptor pentru 30 minute.

Intre timp pregatestim crema. Topim untul cu ciocolata si zaharul in bain marie. Incorporeaza frisca si amestecam bine. 

Dupa ce blatul se raceste,il scoatem din forma si il taiem in trei parti egale.

Punem primul strat de blat,adaugam crema si seminte de rodie,apoi al 2-le strat si tot asa. La final imbracam bine tortul cu crema si ii punem in jur un grilaj de ciocolata.Ornam deasupra cu ciocolata,rodii si decor punem rafaello si Finetti Stick.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu rodii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort cu doua creme si fructe

Postat de mirela0911

Tort cu doua creme si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...

Citeste continuarea

Tort cu rodie si crema de mascarpone

Postat de rhapsody

Tort cu rodie si crema de mascarpone

Blat 1. Preîncalzești cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separi albușurile de gălbenușuri. 3. Mixezi gălbenușurile cu 60 de g zahăr până când cresc de două...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2016, 00:12
la 30.01.2016, 07:51
La cremă: frișcă lichidă sau bătută? Se pune în compoziția caldă? Sau după ce s-a răcit? Multumesc
la 30.01.2016, 08:39
la 30.01.2016, 12:12
Delicios!
la 30.01.2016, 15:54

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking