Tort cu rodie si crema de mascarpone

Postat de rhapsody in Torturi
31 Mai 2014 | 9168 vizualizari
Tort cu rodie si crema de mascarpone

Dragilor, pe 16 mai s-au impinit 2 ani de cand am intrat in aceasta comunitate minunata, 2 ani in care m-ati suportat cu bune si cu rele. Din pacate n-am avut timp sa postez ceva bun asa ca vin cu intarziere cu un tortulet si astept penalizarile. :))

Ingrediente

  • Blat
  • 6 ouă mari (L)
  • 180 g zahăr
  • 140 g făină de grâu
  • 50 g cacao (22% grasime)
  • o lingură ulei
  • 5 g praf de copt (opțional)
  • un praf de sare
  • Cremă
  • 750 g mascarpone
  • 100 g ciocolată albă (de calitate)
  • 300 g frișcă lichidă neîndulcită
  • 2 rodii (aproximativ 100 g semințe de rodie)
  • Sirop
  • ½ lingură zahăr
  • 80 ml apă plată

Mod de preparare

Blat

1. Preîncalzești cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separi albușurile de gălbenușuri.

3. Mixezi gălbenușurile cu 60 de g zahăr până când cresc de două – trei ori în volum și se deschid la culoare.

4. Adauga uleiul si mai mixam 1 minut. Lăsă compoziția deoparte și mixează albusurile spumă moale cu praful de sare (pentru a obține o spumă fermă ai grijă ca paletele mixerului să fie curate și bine degresate înainte de a le băga în albușuri), adaugă zahărul rămas și mixează până cand spuma devine fermă, lucioasă, iar zahărul e complet dizolvat.

5. Combină  gălbenușurile bătute cu albușurile spumă cu ajutorul unei spatule prin cateva mișcări fine, circulare.

6. Amestecă faina cu cacaoa și cu praful de copt și  înglobează-le în două tranșe în mixul de albușuri și gălbenșuri, tot cu ajutorul spatulei/lingurii prin câteva mișcări circulare, fine, de sus în jos până vei obține o compoziție omogenă.

7. Repartizează compoziția în trei tăvi (17 cm diametru) tapetate cu hârtie de copt și introdu tăvile în cuptor pentru 35-40 minute. Verifică dacă e copt introducând o scobitoare în mijlocul blatului, dacă iese curată atunci blatul este copt. 8. Scoți blaturile și le lași să se racească complet (de preferat până a doua zi) înainte de a asambla tortul.

 Crema

1. Topești ciocolatab pe bain-marie. 

2. Într-un vas pui brânza mascarpone, adaugi ciocolata topită și mixezi pâna obții o compoziție omogenă.

3. Separat mixezi frișca lichidă rece până când crește considerabil în volum și se transformă în spumă.

4. Pui jumatate din cantitatea de frișcă bătută în crema de mascarpone si mixezi cu ajutorul mixerului.

5.Torni restul de frișcă bătută în compoziție si o înglobezi cu ajutorul unei spatule/linguri prin câteva mișcări.

  Sirop  

Amestecă zahărul cu apa și pune-le într-o cratiță la foc mic 2-3 minute. Oprește focul și lasă siropul să se racească complet înainte de întrebuințare.

    Asamblare

1. Însiropează fiecare blat cu câte 3-4 linguri de sirop (poți folosi mai mult sirop dacă-l vrei mai însiropat). 
2.  Împarte crema în trei.

3. Pune o parte din cremă intr-un poș (cu vârf stea deschis), pune  primul blat pe platou, apoi șprițează un strat de cremă pe blat, pune 40 g semințe de rodie apoi al doilea strat de cremă.

4.  Pune deasupra al doilea blat, continuă cu a doua parte de cremă, rodie și din nou cremă. Procedezi la fel și cu ultimul blat.

5. Introdu tortul în frigider până în momentul servirii (macar  1-2 ore)

  Poftă Bună!

 Notă: Dacă nu deții mai multe tăvi de acceași dimensiune, poți pune compoziția pentru blat intr-o singură tavă și după coacere, respectiv răcire sa tai blatul în trei felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rodie si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu creme de ciocolata si clementine

Postat de merisor67

Tort cu creme de ciocolata si clementine

Pregătim blatul de tort. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Mixăm albușurile până devin spumoase,...

Citeste continuarea

Tort ''Dana''

Postat de Constelatialeu

Tort ''Dana''

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana se intaresc,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul si omogenizam.Faina o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2014, 14:36
multi anisori alaturi de noi!
tortul este pur si simplu delicios!
la 31.05.2014, 14:37
la 31.05.2014, 14:39
la 31.05.2014, 14:43
la muult anisori tortu pe masura delicios
la 31.05.2014, 14:56
minunat!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking