Tort cu ciocolata

Postat de miha in Torturi
29 Apr 2011 | 10848 vizualizari
Tort cu ciocolata

Eu l-am facut pentru Martisor, voi puteti adapta decorul dupa dorinta

Ingrediente

  • Pentru blaturile de cacao:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 200 g ciocolata amaruie + 2 linguri lapte
  • 8 oua
  • 40 g cacao neagra
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru blatul de nuca:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 500 g ciocolata amaruie
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 linguri coniac
  • Pentru glazura:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt

Mod de preparare

Blaturi de cacao:

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Ciocolata impreuna cu laptele o topim la microunde, omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi incorporam in crema de unt. Punem apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si esenta de rom. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt, apoi o amestecam usor in compozitie, amestecand cu o lingura sau paleta, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 4 parti si vom coace 4 foi (2 patrate, 2 rotunde) in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute, fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul de nuca:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste bezea si amestecam usor. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt si adaugam usor in compozitie.

Impartim compozitia in 2 parti si vom coace 2 blaturi (1 patrat si 1 rotund) in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 30 de minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte de pe foc, punem coniacul si omogenizam. Dam la rece pana crema se intareste. Mascarponele se mixeaza pana devine pufos, apoi incorporam cate o lingura din crema de ciocolata, mixand energic. Vom obtine o crema ciocolatoasa si pufoasa. Si buna, ca de nu va grabiti cu asamblarea, ramaneti fara ea. :)))

Glazura:

Ciocolata o topim la microunde cu frisca lichida si untul. Omogenizam si lasam la racit.

Blaturile se insiropeaza usor cu un sirop facut din 100 ml apa, 50 g zahar si 2 linguri coniac.

Crema o impartim in 4 parti. Pe platou vom pune un blat de cacao, o parte din crema, blatul de nuca, cea de-a 2-a parte de crema si inca un blat de cacao. Repetam operatiunea cu cel de-al doilea tort.

Se acopera cu glazura racita si se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2011, 10:40
de data asta pap tot
la 29.04.2011, 10:42
vladimir lasa-mi si mie o felie
la 29.04.2011, 10:49
vreau si eu!!!!!!!!!
la 29.04.2011, 10:59
woww ce bine a aratat!!!
ca sunt sigura ca nu mai ai ca din martie pana acum.......
la 29.04.2011, 11:05
ispita bat-o vina

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking