Tort de ciocolata cu zmeura

Postat de adela1981 in Torturi
22 Iul 2012 | 6840 vizualizari
Tort de ciocolata cu zmeura

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 400 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 100 ml lapte
  • 1 esenta migdale
  • 200 gr faina

Crema mouse de ciocolata alba:

  • 250 ml frisca
  • 2 oua intregi
  • 50 gr zahar
  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 gr zmeura

Glazura:

  • 20 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 40 ml apa
  • 10 ml ulei/ 1 lingura unt

Mod de preparare

Pentru blat, mixam untul la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare.
Adaugam un praf de sare si laptele.
Apoi adaugam esenta de migdale si cacao cernuta.
Se amesteca foarte bine, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul  si faina.
Se amesteca totul si se toarna in doua forme rotunde, tapetate cu hartie de copt , cu diametrul 20.
Se coace in cuptorul incalzit 20 min, fiecare in parte ( nu au incaput sa le coc imreuna).
Blatul va fi umed , se incearca blatul cu scobitoare.
Se scoate din forme, se lasa la racit, apoi se taie in doua, rezultand 4 foi de blat.
Pentru crema, se bat ouale intregi cu 2 linguri de zahar, pe bain marie, apoi se adauga ciocolata rupta.
Se mai bate pana ce se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit.
Frisca se bate si se adauga pe rand la crema de ciocolata. Pentru sirop se amesteca visinata cu apa si zaharul si se fierbe pana ce se topeste zaharul si se evapora alcoolul.
Se lasa la racit, apoi se insiropeaza blaturile ( desi blatul are o compozitie umeda, totusi am preferat sa insiropez dar nu foarte tare)
Se asambleaza in felul urmator, blatul insiropat, crema se imparte in trei si se mai lasa  o lingura sau doua pentru ornat, iar deasupra cremei se imparte zmeura.
Se lasa cateva pentru ornat. Pentru glazura, se fierbe un sirop din apa si zahar, apoi se adauga cacao cernuta si o lingura de unt sau ulei, eu am folosit ulei.
Se lasa la racit apoi se toarna deasupra tortului si se lasa sa curga spre margine.
Se orneaza cu zmeura.
Pofta dulce!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2012, 21:11
la 22.07.2012, 21:12
ce tort gustos
la 22.07.2012, 21:13
vaaaaaaaai ce bun
la 22.07.2012, 21:18
minunat!!!!
la 22.07.2012, 21:24
Delicios!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking