Ingrediente
- 70 gr.margarina
- 7 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de lamaie+portocala
- 7 oua
- 250 gr.faina
- 500 gr.lapte
Mod de preparare
Batem bine albusurile si la sfarsit cand sunt...bat,adaugam cativa stropi de lamaie si mai batem putin.
Se amesteca cu mixerul foarte bine,galbenusurile,margarina,zaharul,zaharul vanilat,laptele, iar cand se pune faina se da mixerul pe viteza cea mai mica si la sfarsit se pune coaja de lamaie.
Se adauga cu lingura albusurile pesta compozitia de galbenusuri.
NU SE AMESTECA.
Tigaia ptr.clatite se incinge foarte bine,se pune putin ulei si cu un polonic se ia din compozitia de galbenusuri dar si albus.Se coc numai pe o parte, iar partea de deasupra nu trebuie sa fie inchegata foarte bine(asta va forma crema).Se trage clatita pe un platou(nu se intoarce)si se presara zahar tos.Se fac in acest fel toate clatitele,se presara zahar si se pun una peste cealalta.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|