Tort de clatite

Postat de kamy in Torturi
20 Mar 2011 | 4888 vizualizari
Tort de clatite

Ptr.ca m-ati zapacit cu clatitele,m-am apucat de rasfoit caietul meu veeechi cu retete,sa gasesc ceea ce imi doream...ce-l mai bun tort de clatite,pe care-l fac asa de rar,nu stiu de ce.

Ingrediente

  • 70 gr.margarina
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie+portocala
  • 7 oua
  • 250 gr.faina
  • 500 gr.lapte

Mod de preparare

Batem bine albusurile si la sfarsit cand sunt...bat,adaugam cativa stropi de lamaie si mai batem putin.

Se amesteca cu mixerul foarte  bine,galbenusurile,margarina,zaharul,zaharul vanilat,laptele, iar cand se pune faina se da mixerul pe viteza cea mai mica si la sfarsit se pune coaja de lamaie.

Se adauga cu lingura albusurile pesta compozitia de galbenusuri.

NU SE AMESTECA.

Tigaia ptr.clatite se incinge foarte bine,se pune putin ulei si cu un polonic se ia din compozitia de galbenusuri dar si albus.Se coc numai pe o parte, iar partea de deasupra nu trebuie sa fie inchegata foarte bine(asta va forma crema).Se trage clatita pe un platou(nu se intoarce)si se presara zahar tos.Se fac in acest fel toate clatitele,se presara zahar si se pun una peste cealalta.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid

Postat de mirela0911

Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid

Preparare Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale...

Citeste continuarea

Desert Cusma lui Guguta

Postat de panacris

Desert Cusma lui Guguta

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2011, 19:01
O bunatate!!!!
la 20.03.2011, 19:17
bun bun
la 20.03.2011, 19:19
gaby...sa-l faci ca e chiar ff bun parol
la 20.03.2011, 19:20
lau....bun
la 20.03.2011, 19:23
ce deliciuu

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking