Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata

Postat de merisor67 in Torturi
26 Iul 2012 | 7208 vizualizari
Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata

Pentru ca deja am facut acel gem de prune dulce-acrisor, m-am gandit sa dau startul la consum.

Ingrediente

  • pentru clatite:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -1/4 L lapte
  • -1/4 L apa minerala sare
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1plic praf de copt
  • -esenta de vanilie
  • 300g faina
  • Pentru budinca de ciocolata:
  • -1 plic budinca
  • 50g unt
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri finetti
  • 1/4 L lapte
  • pentru umplutura:
  • -400g gem de prune dulce-acrisor
  • Pentru ornat:
  • topping de visine
  • stafide, nuca, visine

Mod de preparare

Pentru clatite:

Se amesteca oule cu zaharul, se pune apa minerala si praful de copt, sarea esentele, laptele si faina in ploaie.Aluatul are consistenta unei smantani mai subtire.

Pentru budinca:

Se pune laptele la fiert cu zaharul si se adauga budinca diluata in putin lapte rece. 

Cand a dat in clocot se ia de pe foc si se pune untul. Se lasa la racit dupa care se amesteca cu finetti.Am pus mai putin zahar la budinca pentru ca a compensat finetti.

Aranjare: foaie de clatita, budinca, foaie, gem si se continua pana la ultima clatita. Peste ultima clatita am pus topping de visine si am ornat cu visine, nuca si stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu mere si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu mere si nuci

Se incepe cu pregatirea frunzelor din fondant deoarece dureaza 1-2 zile pana cand se usuca. Asadar, se taie cate o bucatica din fondant (eu am avut un pachet intreg, dar nu l-am folosit pe tot,...

Citeste continuarea

Desert Tort Tiramisu reţetă originală

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2012, 18:24
Ooooooo bun!
la 26.07.2012, 18:28
la 26.07.2012, 18:30
delicios
la 26.07.2012, 18:30
Bun, buni se ling pe degete
la 26.07.2012, 18:31
sufletista, se asorteazacu paharul tau de la avatar, ce avem in el?

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking