Ingrediente
- 4 portocale
- 400 gr. piscoturi
- frisca - 1 kg
- gelatina - 2 pachete
- cafea concentrata - 400 ml
- topping de ciocolata
- zahar pudra - 200 gr
- 3 ling. zahar
- intaritor frisca
- lapte batut- 300 gr
- faina - 2 linguri
- un galbenus de ou
- esenta de portocale;
Mod de preparare
Se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;
Cat timp sta frisca la rece pregatim crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe foc mediu, cam 4-5 min pana incepe sa se ingroase; se ia de pe foc si se lasa la rece; cand s-a racit se adauga gelatina (dizolvata in 100 ml apa rece apoi incalzita pe foc - atentie - nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere (70 - 80 de grade). Cand crema s-a racit , se adauga peste frisca, iar apoi portocalele taiat;
Piscoturile se inmoaie in cafea, se aseaza in tava un strat de piscoturi insiropate, peste piscoturi se aseaza cam o treime din compozitia de frisca si portocale; urmeaza un alt strat de piscoturi insiropate si restul de compozitie.
Se lasa 2-3 ore la rece, dupa care se scoate din forma si se orneaza cu topping de ciocolata, frisca si portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|