Tort Diplomat

Postat de Ina in Torturi
6 Noi 2012 | 36931 vizualizari
Tort Diplomat

Stiu ca vine Craciunul, dar tortul asta l-am facut de Pasti :)))

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • o conserva de ananas bucati
  • 4 pliculete gelatina
  • 2-3 portocale
  • 4-5 bucati kiwi
  • 100 g. stafide
  • 200 g. ciocolata neagra
  • piscoturi
  • 150 ml. crema de whiskey
  • extract de vanilie

Mod de preparare

Galbenusurile  cu zaharul  se topesc la bain marie amestecand continuu, apoi se adauga laptele si ciocolata alba fara a ne opri din  mestecat si lasam pe foc pana obtinem o crema ca o smantana. Adaugam in aceasta crema  cateva picaturi de extract de vanilie, 100 g stafide si lasam totul deoparte , sa se raceasca usor. 

In siropul de la compotul de ananas punem gelatina la hidratat. Cand tot lichidul este inglobat in gelatina, punem pe foc sa se topeasca si lasam pana se formeaza o spuma care este gata sa clocoteasca . Atunci oprim focul si turnam gelatina fierbinte peste amestecul de mai sus, mestecand totul pentru omogenizare.

Batem frisca spuma tare. Adaugam in ea, mixand in continuare, crema mascarpone  si  amestecul de galbenusuri. Adaugam si fructele, maruntite si bine scurse de lichid. Se omogenizeaza totul foarte bine cu o paleta.

Tava in care formam tortul se tapeteaza cu folie de plastic  si bucati de fructe ( kiwi, portocale ).  Turnam jumatate din compozitia de crema, incercand sa luam mai putine fructe. Topim 100 g ciocolata si  turnam prin picurare pe toata suprafata tortului , apoi continuam cu restul  de crema si fructe. Deasupra aranjam piscoturi inmuiate pe jumatate in crema de whiskey si stropim cu restul de ciocolata neagra, topita. 

Dam tortul la rece pentru 2-3 ore, apoi rasturnam pe tava, desfacem folia alimentara si ornam dupa referinte, cu frisca , fructe si  figurine de zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2012, 19:30
Wow!Ce prezentare!Ce bine e cand pastreaza aparatul in memorie Reteta este foarte asemanatoare cu cea pe care o folosesc si eu la tortul diplomat
la 06.11.2012, 19:31
superbe arata toate
la 06.11.2012, 19:32
Pe toate le-ai facut de Paste? Sunt frumoase si gustoase
la 06.11.2012, 19:32
am facut 3 odata . Ala in alb/rosu l-am dus la nasi
la 06.11.2012, 19:33
aha ok. Harnica ai fost . Acum de Craciun faci alte trei? )

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking