Tort de mere cu nuca

Postat de rocsi_1612 in Torturi
31 Oct 2010 | 9484 vizualizari
Tort de mere cu nuca

Si uite ca am ajuns si eu la reteta cu numarul 200...pfiiiiiuuu.....greu a mai fost...dar frumos tare alaturi de voi...

Ingrediente

  • 6-7 mere
  • unt
  • 5 linguri zahar pentru caramel+o mana zahar
  • zahar vanilat
  • o mana visine fara samburi

pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina am pus cat sa iese un aluat ca de pandispan(in jur de 15 linguri)
  • frisca
  • 1 lingurita cacao

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem in doua.

intr-o cratita rotunda punem cele 5 linguri de zahar pentru caramel.

o punem pe foc ,facem caramelul si il distribuim uniform cand e gata.

luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.

asezam jumatatile de mere una langa alta.

unde am facut scobitura asezam visine.

punem cate un cubulet de unt pe fiecare bucata de mar,presaram zahar vanilat si o mana de zahar .

dam cratita in cuptorul incins pana se inmoaie putin merele.

intre timp pregatim compozitia pentru blat.

ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma cu zaharul.

adaugam laptele si nuca macinata si amestecam iar.

praful de copt il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua.

adaugam si vanilia apoi punem treptat faina.

scoatem merele de la cuptor si turnam blatul peste ele.

dam iar la cuptor pana ce este copt blatul.

cand este gata,il scoatem si il lasam sa se raceasca.

il imbracam in frisca.

intr-o farfurie amestecam putina frisca cu cacaoa si facem cateva moate .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (97)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Iata cum se prepara Reteta de tort de Sf.Gheorghe Blat : Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Desert tort cu mere intregi

Postat de sufletista

Desert tort cu mere intregi

Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele. In fiecare gaura de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2010, 13:10
yuhuuuuu, 200
la cat mai multe!
papam tort cu mere. buuun
la 31.10.2010, 13:19
frumos tortul,frumos scor sa ne mai incanti cu multe alte retete Rocsi
la 31.10.2010, 13:22
o,felicitari!si la mai multe!!!!
la 31.10.2010, 13:54
la 31.10.2010, 13:54
La cat mai multe retete delicioase!

Vezi toate comentariile (97)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking