Tort de mere ( de post)

Postat de COSTEO in Mancaruri de post
9 Apr 2013 | 31961 vizualizari
Tort de mere ( de post)

Ingrediente

compozitie
  • 1 kg mere
  • 1/2 zahar
  • scortisoara
  • esenta rom
blat
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • esenta vanilie
  • sare
  • visine

Mod de preparare

Merele se spala si se curata si taie bucati .Intr-un vas termorezistent care se unge cu putin ulei cu o pensula se pun merele taiate cu zahar, scortisoara si esenta de rom. 

Se lasa la cuptor  1 ora la 180 grade .

Intre timp se pregateste blatul.Intr-un vas mare se pune o cana de zahar,adaugi apa minerala,cana de ulei si amesteci cu telul.

Se pune apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Bicarbonatul se stinge cu otet,lamaie sau bors,depinde ce ai in casa si adaugi in compozitie.

Consistenta aluatului trebuie sa fie ca si consistenta aluatului de chec.La final pui visinele si adaugi peste merele fierbinti care au fost scase de la cuptor.

Se lasa la cuptor  primele 10 minute la 180 grade.apoi mai lasam la copt  1ora la 160 grade.

Tortul se aseaza pe un platou.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Postat de panacris

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc. Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos,...

Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci de post

Postat de lilik

Sarmale cu ciuperci de post

Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 11:11
Vin la desert ca tare bine arata!!
la 09.04.2013, 11:33
foarte bun!!!
la 09.04.2013, 11:34
deci ne-ai adus si dulce
la 09.04.2013, 11:36
da cum sa nu ,numai ca eu nu prea sunt specialist pe dulciuri,mama mea face dulciuri f bune.eu sunt cu mancarea.Imi place sa fac doar cozonaci si placinte
la 09.04.2013, 11:39

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking