Tort de migdale

Postat de Roda in Torturi
1 Mai 2009 | 5399 vizualizari
Tort de migdale

Cu ocazia zilelor de nastere sau de sarbatori prepar acest tort cu migdale.Imi place sa simt aroma migdalelor in bucatarie.

Ingrediente

  •  Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 120gr.zahar praf,
  •  90gr.faina proaspat cernuta, (+1lingura),
  •  30gr.pudra de migdale,
  • 50gr.unt(+15gr. pentru forma de tort),
  •  putina sare;
  • Pentru crema si decor:
  • 50cl. lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 120gr.zahar praf,
  • 20gr. lichior de migdale,
  •  20gr.faina,
  • 100gr.unt,
  •  50gr. pudra de migdale,
  • 1 praf de vanilie,
  • 50gr.migdale taiate felii,
  •  sirop (apa+zahar)pentru insiroparea blaturilor,
  • 200gr.crema Chantilly(optional),
  • 40gr.fructe confiate,
  • zahar praf;

Mod de preparare

1.Se prepara blatul de tort:se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt si se infaineaza forma de tort cu diametrul de 22 cm.
Pentru blat, se amesteca ouale cu zaharul si putina sare.Se fierb in bain-marie, pana capata consistenta unei smantani groase si isi tripleaza volumul.Se ia cratita de pe foc si se continua baterea compozitiei pana se raceste, apoi , usor, se incorporeaza faina, pudra de migdale si untul topit, dar nu fierbinte.Se varsa compozitia in forma de tort deja pregatita si se coace 30 minute.Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
  2. Se fierbe laptele si vanilia intr-o cratita cu fundul gros.Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul , se adauga faina si se varsa continutul in cratita cu lapte.Se continua fierberea pana se obtine o crema groasa.Se lasa sa se raceasca.Untul se pune intr-un bol, se amesteca cu mixerul bine si se incorporeaza crema racita, pusa lingura cu lingura , pana crema devine omogena.
  3. Intr-o tigaie de Teflon(fara grasime), se pun migdalele si se prajesc.
Se taie blatul de tort, rece, in 3;se insiropeaza blaturile, se umplu cu crema si se orneaza .Se orneaza tot tortul cu aceasta crema, fie optional se orneaza marginile cu crema Chantilly, peste care punem migdalele taiate felii si prajite.Partea de deasupra se pudreaza cu zahar praf si se orneaza cu fructe confiate.
 
CREMA CHANTILLY:
Obs:toate ingredientele necesare cremei se tin la rece, chiar si vasele si ustensilele in care se prepara crema.
Puneti intr-un castron racit o cantitate de smantana foarte proaspata.Adaugati lapte racit-1/3 din cantitatea de smantana pusa.Ingredientele nu trebuie sa aiba mai mult de 6*C.Bateti ingredientele rapid.Cand compozitia devine spumoasa , se adauga zahar praf-80gr. la un litru de compozitie.Zaharul se adauga  treptat, batand mereu compozitia.Se adauga esenta de vanilie sau zahar vanilinat -dupa gust-si se bate in continuare , pana cand compozitia se tine bine de tel.In aceasta crema adaugati fructe uscate-stafide, caise, smochine, curmale, alune, nuci, fistic, migdale taiate toate in bucati mici sau fructe confiate sau fructe proaspete ,dupa gust.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort pentru Anul Nou

Postat de RODIMUR

Reteta de tort pentru Anul Nou

Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a...

Citeste continuarea

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Iata cum se prepara Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000) Blat cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2009, 12:19
Imi inchipui ce aroma are tortul acesta cu migdale!Imi plac la nebunie prajiturelele cu migdale, dar nu ma dau in laturi nici de la un asemenea tort.

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking