Ingrediente
Pt. blat:
- 265 g faina alba
- 200 g zahar brun
- 1 lgt praf de copt
- 1 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt scortisoara
- 1 morcov (130 g)
- 1 lgt ghimbir ras
- 1/2 lgt sare
- 3 oua
- 130 g bucati de ananas din compot
- 50 ml suc ananas
- 120 ml ulei
- 1 lgt esenta de vanilie
- 50 g nuca macinata
Pt.insiropat:
- apa
- zahar
- coaja rasa de portocala
Pt. crema:
- 500 g mascarpone
- 100 g unt
- 2 lg pline cu zahra pudra
- bucati de ananas
Mod de preparare
Blatul: Intr-un bol se pun faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. Se sparg ouale si se pun peste faina.
Morcovul si ghimbirul se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se pun peste ingredientele uscate. Se mai adauga ananasul taiat in bucati mici, se toarna sucul de ananas si uleiul.
Se amesteca bine cu un tel, se adauga esenta de vanilie si nuca macinata si se omogenizeaza.
In vasul aparatului se pune hartie de copt apoi se toarna compozitia. Se niveleaza. Se conecteaza aparatul la sursa de curent, se seteaza pe functia High pentru 2 ore. Cand este gata, se scoate blatul pe ungratar si se lasa la racit. Se taie in doua.
Siropul: Intr-un ibric se fierbe apa cu zaharul. La final se adauga coaja rasa de portoclae si se lasa la racit.
Crema: Se mixeaza bine mascarponele cu untul si zaharul pudra. Ananasul bucati se lasa bine la scurs.
Pe un platou se asaza blatul. Se insiropeaza, se unge cu o parte din crema si se asaza deasupra ananasul. Deasupra se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge peste tot cu crema. Se orneaza cu blat zdrobit sau cu orice altceva doriti.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu ananas la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|