Tort de morcovi la slow cooker-ul Crock-Pot 6l DuraCeramic Saute

Postat de Oana in Slow Cooker
8 Mai 2019 | 2103 vizualizari

Un tort deosebit, o combinatie extraordinara de arome si pentru ca e facut la slow cooker-ul Crock-Pot 6l DuraCeramic Saute a iesit atat de pufos, usor umed, absolut delicios!

Ingrediente

Blat:

  • 285 g unt moale
  • 285 g zahar brun
  • 4 oua
  • 260 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 300 g morcovi rasi
  • 100 g ananas in compot maruntit
  • 80 g nuca maruntita
  • 1 lingurita coaja de portocala bio
  • ½ lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita vanilie

Crema:

  • 200 g crema de branza Philadelphia
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt moale
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala bio
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, mixeaza untul moale, la temperatura camerei cu zaharul brun pana devine pufos.

Adauga apoi galbenusurile de ou si amesteca in continuare cu mixerul.

Pune ananasul maruntit la robot si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici si omogenizeaza compozitia.

Peste faina adauga praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.

Pune amestecul de faina peste compozitie, adauga apoi coaja de portocala si ghimbirul.

La final adauga vanilia si nuca macinata si amesteca usor.

Bate albusurile separat pana obtii o spuma tare si pune peste compozitia de blat, amestecand cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza bine.

Pune in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot DuraCeramic 6 l hartie de copt si rastoarna compozitia.

Pune capacul si seteaza programul High pentru 2 ore.

Cand programul s-a terminat scoate prajitura cu grija si pune-o pe un grilaj sa se raceasca.

Intre timp pregateste crema.

Mixeaza crema de branza cu untul moale, la temperatura camerei si adauga zaharul pudra.

Pune coaja de portocala rasa si vanilia si omogenizeaza bine.

Pune crema la frigider pana se raceste blatul de tot.

Taie apoi blatul in doua parti egale, pune jumatate de crema pe primul blat, acopera cu al doilea si pune deasupra restul de crema.

Decoreaza tortul de morcovi cu nuci, coaja de portocala si coacaze rosii sau dupa plac.

Pune tortul in frigider 2-3 ore si apoi il poti taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi la slow cooker-ul Crock-Pot 6l DuraCeramic Saute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de mirela0911

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot

Carnea se spala, se sterge cu prosoape absorbante si se taie bucati potrivite. Carnatul se taie felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Cartofii se...

Citeste continuarea

Supa de rata in stil asiatic la slow cooker Crock-Pot

Postat de CulinaryRainbow

Supa de rata in stil asiatic la slow cooker Crock-Pot

Am așezat carnea pe fundul vasului ceramic al slow cooker Crock-Pot   4,7 l  digital am tăiat ardeiul, ciupercile și prazul tije și le-am așezat deasupra. Am ras morcovul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.05.2019, 11:04
la 08.05.2019, 11:16
la 08.05.2019, 11:30
Daca trebuie , pentru o feliuta , Ma iau la bataie ) Este preferatul meu
la 08.05.2019, 11:31
Încă n-am făcut tort de morcovi, doar prăjitură, dar poate încerc și eu să fac, într-o zi...
la 08.05.2019, 12:06

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking