Tort de nunta

Postat de privatelaura in Torturi
12 Oct 2013 | 13974 vizualizari
Tort de nunta

M-am gandit mult si m-am tot razgandit daca sa postez acest tort. NU am poze pe etape, fiind destul de greu sa si pozez. Nu am nici poze de final, frumos facute. Cu siguranta, la urmatorul tort etajat, voi face poze pe etape pentru a fi mai elecvent modul de preparare si montare. Insa, m-am decis intrucat cred ca vor fi de ajutor cateva precizari pentru cei care vor sa se inhame la un astfel de tort. Nu am prelucrat pozele pentru a nu da impresia ca pozele sunt trucate sau preluate de nu stiu unde.

Ingrediente

  • pt blaturi
  • blat diametru 32
  • 8 oua
  • 8 lg apa
  • 16 lg faina
  • 16 lg zahar
  • 1 vrf cutit colorant rosu
  • sunt necesare 2 blaturi
  • blat diametru 26
  • 6 oua
  • 6 lg apa
  • 12 lg faina
  • 12 lg zahar
  • 1 vrf cutit colorant rosu
  • sunt necesare 2 blaturi
  • blat diametru 20
  • 6 oua
  • 4 lg apa
  • 8 lg faina
  • 8 lg zahar
  • 1 varf cutit colorant rosu
  • este necesar 1 singur blat inalt
  • pt crema intregului tort
  • 1,5 kg mascarpone
  • 1 kg ciocolata alba de calitate
  • 1 kg smanatana proaspata
  • 400 gr zahar pudra
  • 1 kg zmeura proaspata
  • pt crema de unt
  • 700 gr unt gras nesarat
  • 500 gr zahar pudra
  • 2 l apa pt sirop
  • 6 kg fondant alb
  • ornamente fondant

Mod de preparare

Incepem pregatirile cu cateva zile inainte, intrucat sunt multe blaturi de copt. Preparam blaturile dinainte. Ele se vor intari un pic, lucru care ne va fi de ajutor.

Pentru fiecare blat in parte, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu lg de apa le batem spuma foarte, foarte bine. Adaugam zaharul si mixam foarte bine. Abia cand bezeaua devine lucioasa si foarte tare, adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Inchidem mixerul, scoatem o paleta si adaugam faina si colorantul. Amestecam manual cu paleta de la mixer pana incorporam toata faina. Atentie, nu amestecati circular, ci de jos in sus. Compozitia trebuie sa ramana spumoasa si tare.

Pregatim forma de copt fie unsa cu unt si tapetata cu faina, fie prevazuta cu hartie de copt.

Turnam compozitia in forma de copt si dam la cuptorul preincins, la foc mediu, pana se coace frumos. Nu deschideti usa la cuptor in primele 30 minute.

Dupa ce am terminat de copt toate cele 6 blaturi, le lasam la racit de pe o zi pe alta si le ambalam in hartie. Le depozitam la rece, dar nu in frigider.

Siropul il facem din 2 litri apa, 400 gr zmeura proaspata si 4 felii lamaie, 10 lg zahar. Punem la fiert intr-un vas, si dupa ce a fiert siropul, lasam sa se raceasca si strecuram. Punem siropul intr-o sticla si dam la frigider.

Cu doua zile inainte de ornare/ montare, pregatim crema.

Batem smantana foarte bine cu cateva lg de zahar pudra si dam la rece.

Topim pe baie de aburi ciocolata alba. Atentie sa nu se arda, nici macar un pic, intrucat isi va schimba culoarea. Dupa ce s-a topit bine, o luam de pe foc si o lasam un pic sa se raceasca.

Intr-un castron, punem branza mascarpone si o mixam cu restul de zahar pudra. Adaugam putin cate putin din ciocolata topita si amestecam bine, bine. La sfarsit, incorporam si frisca rece. Vom obtine o crema demential de buna, densa si fina.

Fiecare blat de tort se taie in cate doua straturi. Vom obtine astfel, pentru fiecare etaj, 4 straturi de blat si 3 de crema. Daca mai este nevoie, mai ajustam blaturile pemargine, cu un cutit foarte ascutit

Folosim un carton pe care ansamblam fiecare etaj de tort. Ideal ar fi sa folosim cate un inel detasabil pentru ca tortul sa se aseze uniform.

Insiropam primul strat de blat, asezam un strat subtire de crema, punem cateva bobite de zmeura si punem iar un strat de crema, astfel incat zmeura sa fie in interiorul cremei. Continuam pana la ultimul strat de blat si incheiem. Dam la frigider pentru cel putin 4-5 ore.

Cu o zi inainte de ornare, pregatim o crema din unt cu zahar pudra. Mixam la viteza maxima compozitia,timp de vreo 10minute. Trebuie sa obtinem o crema fina de unt, spumoasa. Cu aceasta crema imbracam fiecare tort in parte. Aplicam un strat generos de crema. Acest lucru ne ajuta atat la aspect, sa iasa uniform, rotund si cu margini drepte, dar si ca sa protejeze fondantul de siropul din tort. Practic este ca o bariera intre blatul propriu -zis si fondant.

Dupa ce am imbracat torturile in crema de unt, le depozitam la rece cateva ore.

Framantam un pic fondantul si intindem cu un pic de amidon cate o foaie de fondant cu care vom imbraca fiecare tort in parte. Atentie, lasati o margine foarte mare de fondant peste tort, astfel fondantul se va aplica mai usor si nu se vor face cute inestetice. Presam usor deasupra si in lateral, apoi taiem surplusul de fondant. Pastrati totusi o margine de 1-2 cm de fondant pe care il vom baga pe sub tort. La fel, va proteja de siropul care s-ar putea scurge.

Folosim un planator si presam frumos fondantul pe tort, astfel indepartandu-se si eventualele bule de aer ramase sau asperitati.

Odata imbracate in fondant, torturile se depoziteaza la rece urmand sa fie ansamblate.

Folosim o platforma din carton presat care sa poata sustine intreaga greutate a tortului.

Asezam tortul cu diametru mare ca baza. Folosim 4 bete de frigarui, le introducem in  tort, pe mijloc, la o distanta de 5 cm de marginea tortului. Le taiem cu 3-4 mm mai mari decat inaltimea blatului si le introducem la loc in tort. Etajul cu diametru mediu il asezam pe un carton subtire, taiat la diametru cu blatul. Il asezam frumos peste blatul mare si il aranjam sa fie perpendicular. La fel, folosim 4 bete de frigarui pe care le taiem la nivel cu blatul, cu o toleranta de 4 mm maxim mai mari si le introducem in tort.

Urmeaza ultimul etaj, cel mic, la fel asezat pe un carton taiat la acelasi diametru.

Ornam tortul cu flori din fondant, sau cu flori naturale, cu diverse figurine. Eu am inscriptionat cu ajutorul unei imprimante initialele mirilor si urarea Casa de piatra. 

Tortul a cantarit 13 kg. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nunta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort aniversar nunta

Postat de ancutsa

Tort aniversar nunta

Trandafirii de ciocolata: Pentru a pregati trandafirii, se topesc la chocolate fondue (sau pe baie de aburi) o tableta de ciocolata alba rupta in bucatele mici, alaturi de 2 lingurite cu lapte....

Citeste continuarea

Tort cu mascarpone si frisca

Postat de gaby_d

Tort cu mascarpone si frisca

Cum ati reusit sa ramaneti impreuna 50 ani?   Nu intamplator am ales intrebarea si raspunsul pentru aceasta postare, ci le-am ales pentru ca acesta a fost motivul pregatirii acestui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2013, 17:55
vai ce frumos e:X
la 12.10.2013, 17:56
De vis!
la 12.10.2013, 17:57
e superb
la 12.10.2013, 17:58
imi pare rau ca nu am reusit sa fac poze pe etape si una frumoasa de final
la 12.10.2013, 17:59
multam frumos

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking