Ingrediente
Ingrediente blat:
- 3 cup faina
- 1 ½ cup zahar
- 1 ½ cup apa
- 3linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita rom
- 1 praf de copt
Ingrediente crema:
- 1 cana zahar
- 2 linguri pline amidon de porumb
- 500ml lapte de soia
- 500ml frisca vegetala
- 2 plicuri gelatina
- vanilie
- coaja de portocala
- 1 borcan compot de caise
Mod de preparare
Blat:
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, si cacao, apoi se pune esenta de rom. Se incorporeaza uleiul bine, apoi apa cite putin. Se pune in tava tapetata, in cuptorul incins la 180 grade si se tine 30 min sau pina trece testul scobitorii.
Crema:
Zaharul si amidonul se amesteca intr-un vas. Se adauga laptele cite putin, se amesteca cu telul pe foc mic pina devine ca o ciulama. Se ia de pe foc si se mai pun in crema esenta de vanilie si coaja de lamiie. Se lasa la racit amestecind din cind in cind.Gelatina se lasa la inmuiat in apa citeva minute. Se dizolva pe foc mic, si se adauga la crema de lapte putin calduta. Frisca se bate spuma si se adauga usor peste celalalte ingrediente.
Blatul se taie in 2 foi, se pune o foaie in tava in care s-a copt, se insiropeaza cu jumatate de compot, se adauga fructele, crema si cealalta foaie de blat insiropata cu restul de compot. Se tine la frigider citeva ore, se scoate din forma, apoi se orneaza dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post - La multi ani, florilor!" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|