Tort de post

Postat de sufletista in Dulciuri
7 Iul 2011 | 3625 vizualizari
Tort de post

Ingrediente

  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa minerala
  • 1,1/2 pahar faina
  • 1.2 pahar ulei
  • 1 lingura dulceata
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura pesmet
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 100 g gris
  • 450 ml apa
  • 250 g margarina vegetala
  • coaja de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare

Blat-se amesteca toate ingredientele bine

se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune jumatate din compozitie,se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

repetam si cu compozitia ramasa

Crema-fierbem grisul,coaja,zaharul vanilat,zaharul cu apa

cand s-a racit adaugam margarina mixata pana face  spuma

Asamblare-asezam prima foaie-insiropam-1/2 din crema-foaie-insiropam-crema care ne-a ramas

eu am adaugat sirop de capsuni ca sa iasa roz

decoram dupa plac

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2011, 16:26
nu stiu sa fie bun,sa nu fie nu am facut si nici nu am mancat
la 07.07.2011, 16:54
Zici tu ca blatul asta a trecut testul cu scobitoarea?
la 07.07.2011, 16:57
mihaela e foarte bun,e prima data cand incerc si eu
la 07.07.2011, 17:00
bun
la 07.07.2011, 17:00
da la mine a trecut,de ce crezi ca nu a trecut

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking