Tort de post

Postat de deyutzky in Mancaruri de post
8 Apr 2012 | 6320 vizualizari
Tort de post

Astazi de Florii este si ziua de nume a mamei prietenului meu ...si cum ea posteste, m-am gandit sa-i fac un tortulet de post :D dedic acest tortulet tuturor celor care isi sarbatoresc astazi ziua de nume :-*.

Ingrediente

  • Pt blaturile de biscuiti:
  • 500 gr biscuiti populari
  • 180 gr margarina Unirea (la pachet)
  • Pt insiropat:
  • jum pahar de apa
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • Pt crema:
  • 1 L lapte de soia
  • 80 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon+ 1 lingura faina (pt a se lega mai bine)
  • esenta de rom
  • Pt glazura:
  • 20 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 1 lingura margarina Unirea (la pachet)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita esenta rom
  • Pt.ornamente:
  • trandafirasi de ciocolata (reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/ciocolata-elastica-de-post-pt-decoratiuni-31766.html )

Mod de preparare

In primul rand zdrobim 300 gr biscuiti si punem deoparte intr-un castronel 2 maini din biscuitii sfarmati. 

Restul din 300 gr biscuiti ii amestecam cu 180 gr margarina topita si punem compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, apasand bine cu o lingura biscuitii pe fundul tavii. (asta este primul blat)

Al2lea blat, cel din restul de 200 gr biscuiti, va fi compus din 2 straturi de biscuiti nesfarmati( ca in imagini) care vor fi insiropati in siropul de mai jos. 

Sirop: 

Intr-un castronel punem apa, zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine pana se topeste zaharul.

Crema:

Punem 750 ml lapte la fiert impreuna cu 6 linguri de zahar, iar restul de lapte rece il vom amesteca cu cele 2 linguri de zahar ramase.

Intr-un bol punem amidonul, faina si cacao si amestecam bine, peste care adaugam treptat restul de lapte rece amestecand bine.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia obtinuta mai sus putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa, apoi punem si cele 80 de grame de ciocolata si esenta de rom si amestecam bine.

Glazura:

Topim 20 gr de ciocolata peste care adaugam margarina si restul ingredientelor amestecand bine.

Asamblare:

Primul blat este deja pus (cel din biscuitii sfarmati)..peste el punem un strat de crema, peste crema punem 2 straturi de biscuiti normali (nesfarmati) pe care ii vom inmuia rapid in siropul pregatit, peste acest strat de biscuiti mai punem inca un strat de crema, peste crema punem glazura, iar peste glazura eu am pus 2 maini de biscuiti sfarmati iar apoi trandafirasii de ciocolata.

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2012, 15:57
bun bun
la 08.04.2012, 16:00
bun tort,frumos gest La multi ani Doamnei
la 08.04.2012, 16:00
tare bine arata
la 08.04.2012, 16:05
Arata foarte frumos
la 08.04.2012, 16:15
ms motan

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking