Tort de Sfantul Ioan

Postat de adasev12 in Torturi
7 Ian 2014 | 4671 vizualizari
Tort de Sfantul Ioan

pentru puiutul meu, Alexandru Ionel , cu toata dragostea! de asemenea si pt socrul meu, cu multe urari de bine si sanatate!

Ingrediente

blat

  • 3 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 2 lg apa
  • 4 lg ulei
  • 8 lg zahar
  • 3 4 lg nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • un praf de copt

crema 1:

  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 100 g crema de ciocolata
  • jumatate plic de gelatina granule
  • 100 ml sirop de ananas
  • 2 pliculete de ness
  • 6 lg zahar

crema 2:

  • 250 g margarina rama maestro
  • 15 ml esenta de vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml sirop de ananas
  • 1 lg amidon
  • 50 ml lapte
  • 2 lg nuca de cocos

+ 50 g ciocolata amara si 5 lg lapte o mana de nuca prajita, bucati si cateva linguri de nuca macinata, ananas bucati caramelizat

sirop:

  • 4 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 100 ml suc de ananas

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale, iar albusurile si 2 lg de apa se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga apoi zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa.

Galbenusurile se freaca putin cu uleiul apoi se adauga peste albusuri, se adauga nuca de cocos si la final faina amestecata cu praful de copt, cate o lg pe rand, amestecand delicat.

Dam la copt la cuptorul preincalzit la 180 g si coacem la foc potrivit, pana trece testul scobitorii. scoatem cand e gata si lasam la racit in tava.

Crema 1:

Celelalte 3 galbenusuri se freaca cu zaharul si 10 ml esenta de vanilie pana devin spuma.

Laptele se infierbanta cu zaharul si se adauga in fir subtire peste galbenusuri, batand mereu.

Se pune la bain marine pana se ingroasa ca o ciulama, se da la rece.

Cand s-a racorit destul se adauga crema de ciocolata si ness-ul dizolvat intr-o lingura de apa.
Gelatina se pune la hidratat cu suc de ananas rece, din conserva.

Cand s-a umflat bine se pune pe bain marine pana se dizolva de tot, apoi se lasa putin sa se racoreasca si se adauga peste crema.

Lasam sa se intareasca putin.

Siropul: Caramelizam zaharul, stingem cu apa si lasam pana se dizolva zaharul. Luam de pe foc, adaugam si sucul de ananas si dam la rece.

Blatul racit il scoatem din tava si-l sectionam. Punem prima parte pe tava, insiropam bine, apoi intindem crema , punem peste crema cateva bucati de nuca intregi , prajite. Punem celalat blat si lasam la rece pana  facem crema 2.

Crema 2:

Frecam spuma margarina lasata  la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos. Omogenizam.

Punem pe foc intr-o cratita laptele , desfacem amidonul cu sucul de ananas si adaugam peste lapte, lasam sa dea in clocot si sa se ingroase.

Luam de pe foc si dam la rece, cand e rece amestecam in crema, cu grija, cate putin sa nu taiem crema.

Cu aceasta crema ungem tortul de jur imprejur si deasupra.  De jur imprejur batem pe tort nuca macinata, iar deasupra ornam cu ananas caramelizat cu 2 lg zahar si un cubulet de margarina sau unt.  Din ciocolata topita cu laptele scriem deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Sfantul Ioan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dobos

Postat de simona72

Dobos

Pentru foi : mixam albusurile cu un praf de sare 1-2 minute, adaugam zaharul treptat si continuam mixarea pana obtinem o bezea. Galbenusurile se freaca cu untul topit si racit, adaugat treptat ca...

Citeste continuarea

Tort Bunica

Postat de Ela68

Tort Bunica

1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se adauga nucile macinate, cacaoa si pesmetul. Separat se bat albusurile cu zaharul si cand s-a format bezeaua, omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2014, 19:42
la 07.01.2014, 19:55
Sa-ti traiasca puiutul si socrul!
la 07.01.2014, 20:04
delicios si la multi ani!
la 07.01.2014, 20:49
La multi ani sarbatoritilor!
la 07.01.2014, 21:01
la multi ani sarbatoritilor!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking