Tort de somon afumat

Postat de Roda in Aperitive / Garnituri
1 Mai 2009 | 4157 vizualizari
Tort de somon afumat

Preparatele de peste sunt intotdeauna usoare si deosebit de gustoase.Tortul de somon afumat este excelent daca avem musafiri.

Ingrediente

  • 100g. branza topita,
  • 100g.mascarpone,
  • 1 manunchi de marar,
  • sare,
  • piper alb,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • 8 felii de paine alba,
  • 250g. somon afumat,
  • 300g. amestec de salata verde(creata, rosie, rucola),
  • 2 linguri ulei de masline;

Mod de preparare

(4 portii;25'+3h.)

1.Se amesteca branza topita cu branza mascarpone, se adauga sare, piper alb proaspat macinat si 1/2 din  sucul de lamaie.

2.Daca painea este proaspata, i se taie coaja si se procedeaza astfel:se unge o felie de paine cu crema de branza, se acopera cu o felie de somon afumat si se continua pana cand se termina painea, crema de branza si feliile de somon afumat.Se impacheteaza in folie si se tine la rece, in frigider, 3 ore.

Se feliaza cand se serveste .Tortul de somon afumat se insoteste de amestecul de salata verde , asezonata cu ulei de masline si restul de suc de lamaie,si un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu somon afumat

Postat de ianculubita

Tort cu somon afumat

O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte. Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din...

Citeste continuarea

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

Postat de vio_dreams

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

Preparare blaturi din paine: Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2009, 21:48
Nu am reusit sa postez numarul de portii si timpul aferent prepararii , de aceea am scris aceste date in cadrul modului de preparare.
la 05.05.2009, 14:34
nu am vazut platoul cu somon(de care ai scris ca-l vad aici!vax!deci:colectionez retete,nu le plagiez!!!am 3 caiete groase pline de retete si nu se duce nimeni la bucatarie cu pc-ul sau lap-ul,da?va speriati la cea mai mica adiere!pai daca vreau blog,nu ma opreste nimeni!si pentru asta,va scriu ce luati de la alte bloguri.intamplator(sau nu)am invatat !
vreti vizitatori?nu cred,comportamentul lasa de dorit!

la 05.05.2009, 23:46
Mama, da' ce nervoasa esti! Tocmai azi ... Daca am fost informat bine, e ziua ta de nastere, nu? Iti dorim ani multi si relaxati.
Totusi, poti sa fii un pic mai clara si sa ne spui ce te deranjeaza, de fapt, pe bucataras.ro?

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking