Tort de turta dulce si visine

Postat de ladydi in Dulciuri
26 Feb 2017 | 2787 vizualizari
Tort de turta dulce si visine

    Sunt convinsa ca ni s-a intamplat multora dintre noi ca dintr-o greseala sa iasa ceva bun. :) Asa s-a intamplat si cu acest tort. Pe cand pregateam turta dulce pentru Bengalion, grabita fiind, am gresit si am pus prea putina compozitie in tava. Mi-a iesit o turta dulce foarte subtire, ca un blat...Deoarece era si ziua piticului meu, m-am gandit sa valorific aceasta greseala si mi-a iesit un tort delicios. :) Asa ca nu va suparati cand mai gresiti cate ceva, nu se stie ce lucru bun poate iesi dintr-o greseala. :x Cantitatile nu le stiu cu exactitate, deoarece cum am scris mai sus, eu voiam sa fac altceva. :)

Ingrediente

  • 75 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 150 g miere
  • 75 g smantana
  • 165 g faina
  • 1 1/2 lingurite scortisoara
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 1/2 lingurite cacao
  • 1 lingurita amestec mirodenii pentru turta dulce: scortisoara, ghimbir, cardamon, cuisoare, nucsoara, piper)
  • 1 budinca de vanilie
  • lapte
  • visine congelate
  • 1 portocala
  • frisca
  • bombonele pentru decor.

Mod de preparare

 

 

Primul pas este sa scoatem visinele din congelator si sa le punem sa se dezghete intr-o strecuratoare. Modul de preparare pentru turta dulce il gasim aici:  https://www.bucataras.ro/retete/turta-dulce-rapida-si-pufoasa-80352.html 

Diferenta este ca folosim o tava mai mica si punem compozitia intr-un strat mai subtire decat cel pentru turta dulce. Coacem doua blaturi. Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet. Asezam primul blat intr-o tava, il insiropam cu zeama de portocala si il ungem cu budinca de vanilie. Adaugam visine din belsug si punem celalalt blat deasupra. Il insiropam si pe acesta cu zeama de portocala. Decoram cu frisca si bombonele colorate si il dam la frigider pentru cateva ore. Este un deliciu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de turta dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

Postat de andaoana

Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat. Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Rulada cu gem de visine si crema de alune

Postat de Adele

Rulada cu gem de visine si  crema de alune

Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2017, 23:14
la 26.02.2017, 23:42
De frumos se vede ca este, dar sigur a fost si foarte bun si aromat!
la 26.02.2017, 23:49
Asa este Miki, a fost aromat si gustos. Sucul de portocala a fost cireasa de pe tort.
la 27.02.2017, 00:28
la 27.02.2017, 07:56
Cred ca este foarte bun tortul tau.Asa imi spine si fiul meu, ca prajiturile din resturi sunt cele mai bune.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking