Tort Diplomat 2

Postat de soryna1981 in Torturi
20 Ian 2012 | 7168 vizualizari
Tort Diplomat 2

Pentru ca, luna aceasta a fost ziua de nume a sotului meu Sf. Ioan, am ales sa-i fac un tort pe care il adora oricand "DIPLOMAT", tot ce contine frisca este innebunit. Am reusit ca de obicei sa fac pozele la ultima 100 de metri, deoarece foarte multe retete am facut, dar nu reuseam sa le fac poze, in schimb mi-am propus ca pe viitor sa fiu mai "pe faza" si sa fac pozele din timp :)

Ingrediente

 Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetker
  • coaja de la o lamaie mare
  • 8 linguri faina
Umplutura: 
  • 700 ml frisca Meglle
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 pliculete zahar pudra Dr. Oetker
  • 2 cutii compot fructe(1 cutie ananas, 1 cutie fructe exotice)
  • 4 linguri stafide
  • esenta rom
Sirop:
  • sucul de a cele 2 conserve
  • sucul de la 2 portocale mari stoarse

Mod de preparare

Blat: Albusurile cu un praf sare se mixeaza pana devin spuma, se pune pe rand zaharul se mixeaza pana se face albusul tare ca de bezea. Intr-un bol separat se amesteca galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si coaja de la lamaie, apoi se incorporeaza in albusurile batute si se mai mixeaza doar cca 30 sec sa se incorporeze totul.Se pune si faina pe rand,dar se incorporeaza usor cu o spatula/lingura lemn.

Se mai taie bucatelele din compot sa fie de marimea potrivita si se pun la scurs.

 Tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/sau hartie copt se pune continutul in tava si se da la cuptor pana la trecerea cu scobitoarea. Dupa coacere se da la racire completa. Dupa racire completa se taie in 3 talere., dar stratul de jos sa fie putin mai gros decat celelalte doua.

Umplutura:

Se bate frisca foarte bine cu mixerul impreuna cu zaharul pana se formeaza bulgarasi.
La inmuiat se pun stafidele intr-un pahar cu 200 ml apa si esenta rom.
Se amesteca sucul de la compot cu cel de la cele 2 portocale, se pune primul taler de blat pe un platou se insiropeaza cu acest amestec uniform, se imparte cantitatea de frisca in 2 jumatati. Din prima jumatate de frisca se pune un strat de 1 cm frisca se presara jumatate din fructe si stafidele deja strecurate,sa fie uniform si peste se pune restul de frisca. Urmeaza al 2-lea strat de blat se insiropeaza si se pune la fel frisca, fructe, stafidele si restul de frisca sa acopere fructele. Se incheie cu al 3-lea blat se insiropeaza.
 Separat se bat cele 300 ml frisca lichida, se imbraca si se orneaza tortul dupa preferinta.Eu am mai ras putina ciocolata pe deasupra si am ornat cu mandarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat 2" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2012, 09:04
....o felie din cele doua de mai sus, ca arata tare bine este pt mine ???
la 21.01.2012, 09:19
si cealalta e a mea La multi ani sotului! ( oricum Sf. Ioan mai e si pe 30 ianuarie )
la 21.01.2012, 10:46
Multumesc, da sunt pentru voi, vedeti cum va ganditi la toate?.......chiar a iesit bun, nici nu are ce sa nu iese bu, deoarece impatimitii de frisca in acest tort asta gasesc, doar bla,frisca,fructe.Am ales sa nu pun deloc intaritor sau gelatina, simti gustul pur la frisca, iar daca este bine batuta pana face bulgarasi, a fel se mentine si pe urma si nu se strica forma tortului.Daca pe 30 este din nou Sf. Ioan....atunci tre sa-mi i-au forte noi si sa fac ceva bun
la 21.01.2012, 11:05
La multi ani sotului!!!
la 21.01.2012, 11:14
La Multi Ani!!! ,trebuie sa fi fost tare bun tortul

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking