Tort diplomat 2

Postat de antici_gabytza in Torturi
11 Apr 2013 | 5116 vizualizari
Tort diplomat 2

L-am facut pentru mama soacra ca a fost ziua ei doar ca nu e prea reusit(asa mi se intampla mereu cand vreau sa fac ceva special pentru cineva:(

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi

crema

  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 1esenta vanilie
  • 2 plicuri gelatina

decor

  • frisca
  • 1 lingura cacao
  • sirop
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 3 linguri compot de visine

Mod de preparare

Punem laptele la fiert si dupa il lasam sa se raceasca.Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu un praf de sare pana devine o crema spumoasa.Adaugam amidonul si mixam iarasi.Dupa ce s-a racit laptele il adaugam peste compozitia de galbenusuri si amestecam.

In oala in care am fiert laptele rasturnam toata compozitia si o punem pe foc la foc mic pana se formeaza o crema groasa.Si lasam sa se raceasca.Gelatina o amestecam cu apa cat sa o acopere si o lasam 10 minute la hidratat.Dupa o punem pe baie de aburi si o amestecam pana cand se dizolva toata gelatina(sa nu fiarba) si o rasturnam peste crema.Amestecam.Dam crema la frigider 30 minute.

Sirop-fierbem apa cu zaharul pana se dizolva.Dupa adaugam lingurile de compot si il lasam sa se racesca.

Piscoturile le trecem prin sirop si asezam un rand intr-o tava cu inel detasabil adaugam 3/4 din crema peste si iarasi un rand de piscoturi trecute prin sirop.Dupa adaugam restul de crema cat sa acopere un strat fin piscoturile.Dam la frigider 2 ore.

Scoatem tortul de la frigider si il imbracam in frisca batuta cu cacaoa(eu am lasat cateva linguri de frisca simpla).Pe margini adaugam piscoturi injumatatite si le legam usor pe toate cu o ata.Dam inca 30 min la frigider si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat 2" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2013, 20:56
super esti harnicuta
la 11.04.2013, 21:00
ms dia tortul asta chiar ma epuizat
la 11.04.2013, 21:09
bun
la 11.04.2013, 21:12
ms lau
la 11.04.2013, 21:15
arata super!!!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking