Ingrediente
- Blat
- 6 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- Sirop
- 700 ml apa
- 1 cana zahar
- 2 esente vanilie
- Crema
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 300 ml lapte
- 500 ml frisca lichida
- 3 plicuri gelatina(30g)
- PT ORNAT
- 250 ml frisca lichida
- trandafirasi din bombonele sugus
- ornamente
Mod de preparare
BLAT:ouale le-am separat iar alburile le-am batut spuma tare dupa care am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au omogenizat bine galbenusurile am adaugat faina in ploaie. Aluatul l-am pus intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina si am dat la cuptor 45 min.
SIROPUL:am pus apa si zaharul la fiert timp de 30 minute, dupa care am dat la o parte. Cand s-a mai racit am adaugat esenta.
CREMA: gelatina am preparat-o conform instructiunilor.
Am separat ouale.Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le-am pus pe foc mic amestecand continuu, cand s-a ingrosat am dat la o parte si am pus gelatina. Albusurile le-am batut spuma. Am batut si frisca. Spuma de albusuri si frisca le-am adaugat peste galbenusuri dar cand s-a racit, sa fie la temperatura camerei.
Blatul l-am taiat, iar intr-o cratita am pus folie alimentara dupa care am pus o parte de blat si l-am insiropat, apoi am adaugat jumatate din crema. Am mai pus inca o parte de blat si l-am insiropat si am pus si restul de compozitie, dupa care am pus si ultima parte de blat si l-am insiropat. Am acoperit cu folia si am dat la congelator (30 minute)
Intre timp am batut si frisca pt ornat.
Blatul s-a intarit, l-am scos din cratita in platou si l-am ornat. Cam atat ca ma cam dor degetele de atat scris....si nu de alta dar trebuie sa merg sa mai pregatesc un tort:))
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|