Tort Diplomat

Postat de Criss in Torturi
16 Noi 2011 | 10053 vizualizari
Tort Diplomat

Ingrediente

  • Blatul:
  • -5 oua
  • -5 linguri apa rece
  • -10 linguri zahar
  • -10 linguri faina
  • -1 vanilie
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -5 oua
  • -1 cutie compot de piesici
  • -1/2 l lapte
  • -1 lingura faina
  • -300 g zahar
  •  -20 g gelatina 
  • -800 ml frisca (am folosit Meegle, 500 ml pentru crema iar restul pentru ornat)

Mod de preparare

Pentru blat, separam ouale. Albusurile le batem spuma tare. Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus. Turnam amestecul intr-o tava pe hartie de copt si coacem blatul aproximativ 30 minute.

Pentru crema, se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.

Intre timp pregatiti o cratita. (Imi pare rau ca nu am pozat etapa aceasta.) Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Se taie blatul in doua, jumatate se pune pe fundul cratitei si se insiropeaza bine cu siropul de la compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun fructe taiate cubulete apoi restul de crema si deasupra se acopera cu blat insiropat. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil pana a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati. Eu l-am rasturnat si dupa 6 ore si n-a patit nimic

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta.

Pentru culoarea roz am folosit colorant alimentar iar pentru cea verde am folosit sirop concentrat de menta adus din Tunisia.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2011, 11:04
nimeni, nimeeeeniiiiiiii....doar eu bunatatea asta de tort ma baga in pacat mereu.... ...o fi pst frate, da eu asa ceva nu refuz nicioadata, e tortul meu preferat. ffffff bunsi super aspectuos
la 16.11.2011, 11:06
Waw cat de bine poate arata
la 16.11.2011, 11:07
ce bine arata
la 16.11.2011, 11:07
Multumesc Ada.
la 16.11.2011, 11:07
Merci Lia, Sufletista.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking