Tort Diplomat

Postat de soryna1981 in Torturi
19 Ian 2012 | 6168 vizualizari
Tort Diplomat

Un tort facut cu drag....:) Din pacate poze cu sectiune nu am apucat sa fac, se mancase asa de repede de ma bucur ca am apucat sa-i pot face poze inainte de servire...:))) A fost un tort facut la graba, se si vede ca nu este nivelat foarte bine......dar s-a mancat pe nerasuflate pana la ultima feliuta.....:)

Ingrediente

  • 1000 ml frisca lichida Meglle
  • 1 iaurt Danone Natural (400 gr)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 cutie mare compot ananas
  • 100 ml apa
  • 3 pliculete gelatina pudra( 30 gr)
  • cirese pentru decor
  • bomboane SUGUS pentru trandafiri decor
  • 1 pachet mare piscoturi

Mod de preparare

- Se pune gelatina intr-un ibric in 100 ml apa si se lasa cca 10 min la hidratat. Dupa cele 10 min se pune pe foc mic si se amesteca continuu cateva secunde, doar pana ce devine lichida, dar sa nu fiarba deoarece isi pierde din proprietati si nu mai are puterea de inchegare. Se da deoparte si se lasa la racit, mai amestecandu-se din cand in cand, dar sa nu ajunga la rcire complta,decat calduta sa ramana.

- Ananasul si se taie bucatele de marimea dorita si se pune la scurs.

- Intr-un bol/castron se bat 700 ml frisca lichida cca 3 min,apoi se scurge iaurtul de zer si se pune peste frisca si zaharul pudra, se mai bate cca 2 min.Daca gelatina intre timp este inca lichida, dar foarte putin calduta (sa nu fie fierbinte) se poate turna peste frisca batuta si se mai da la mixer cca 4 min pana ce se incorporeaza foarte bine toata gelatina. Ananasul deja scurs se pune in compozitie si cu o spatula/lingura de lemn se amesteca usor pana la incorporare.

- Piscoturile se insiropeaza in sucul de la compotul de ananas, dar nu foarte tare.

- Se ia o forma rotunda/tava/cratita, dupa preferinta,se pune o folie alimentara pe fundul formei (sa ajunga si pe margini)....se pune jumatate din cantitatea diplomatului, peste se pune un rand piscoturi insiropate dar nu foarte tare, se pune restul compozitiei diplomat si iarasi un rand piscoturi insiropate. Se da la rece minim 5 ore, dar de preferat se lasa de pe o zi pe alta, sau facut dimineata si consumat seara.

Dupa inchegare,se pune tava/platoul peste forma in care este diplomatul si se rastoarna cu o miscare brusca, se da deoparte folia alimentara si se orneaza dupa preferinta. Eu l-am ornat cu 300 ml frisca batuta, cirese confiate si am facut trandafiri din bomboane sugus.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2012, 16:54
Tare bun a fost....
la 19.01.2012, 19:37
daca s-a mancat asa repede cu siguranta a fost foarte bun...
la 19.01.2012, 20:04
trimite si la mine ca tare bine arata
la 19.01.2012, 20:26
bun
la 19.01.2012, 21:00

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking