Tort Diplomat

Postat de Steffy in Torturi
6 Mar 2012 | 31616 vizualizari
Tort Diplomat

Tortul pe care il voi prezenta are aproximativ 5 kg si l-am facut de curand cu ocazia aniversarii mele. Daca doriti sa faceti unul mai mic, se pot imparti in doua toate ingredientele. Este un tort racoros si in functie de anotimp puteti combina diverse fructe.

Ingrediente

  • Un litru frisca Hulala
  • 5 pachete gelatina Dr. Oetker
  • 1 punga piscoturi (24 bucati)
  • 1 cutie compot ananas rondele
  • 1 cutie compot piersici
  • 1 cutie compot capsuni
  • 2 kiwi
  • 3 portocale
  • 2 banane
  • 7 oua
  • 500 g zahar
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Se bate frisca Hulala pana devine foarte consistenta si se pune la rece.

Luati o cratita inalta (aproximativ 5 kg), o clatiti cu apa rece si o acoperiti cu o punga de unica folosinta

Taiati fructele rondele pentru a modela si a da un aspect frumos tortului. Eu am pus rondelele de ananas si am facut un cerc, in mijlocul ananasului am pus capsuni, apoi in interiorul cercului am pus rondele de kiwi si portocale (la fel si pe margine).

Fiecare pune fructele dupa bunul gust si cum isi doreste sa arate tortul atunci cand il rasturnam. Banana nu se pune la suprafata pentru ca isi schimba culoarea, deci o punem in interiorul tortului. Restul fructelor se taie cubulete.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga gelatina pe care am amestecat-o in prealabil cu laptele. Compozitia obtinuta se pune la bain-marie aproximativ 8 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana devine ca o ciulama. Se da la rece.

Albusurile se bat spuma, apoi se combina cu frisca batuta si compozitia de mai sus racita.

Se pune 1/3 din aceasta combinatie peste ornamentul din fructe facut in cratita, apoi adaugam o parte din fructele taiate cubulete si jumatate din piscoturile scufundate in sucul de la compot. Punem inca 1/3 din crema, fructele cubulete si restul piscoturilor, apoi ultima parte a cremei cu restul de fructelor.

Se pune la frigider cu un platou deasupra si se rastoarna atunci cand e servit (de preferat a doua zi)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2012, 09:36
bun bun
la 07.03.2012, 09:41
la 07.03.2012, 09:54
la 07.03.2012, 11:01
Super!!
la 07.03.2012, 14:11
Foarte frumos ornat!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking