Tort diplomat

Postat de madi_marin in Torturi
19 Ian 2010 | 31707 vizualizari
Tort diplomat

Din pacate nu am poze cu tortul taiat, deoarece e o reteta pe care am facut-o mai demult. Dar o sa o repet curand, ca este delicios ....

Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 5 pliculete de gelatina
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 conserve cockteil de fructe
  • 1 conserva piersici jumatati
  • 1 pachet mic de piscoturi

Pentru decor

  • felii de portocale si kiwi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul la bain-marie. Se adauga si laptele si se amesteca pana se ingroasa .Apoi se da la racit.

Intr-un vas se pune jumatate din siropul de la toate conservele si tot atata apa si se pune gelatina la hidratat in acest amestec. Dupa 10 minute se pune vasul la foc foarte mic. Atentie! Gelatina nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se incalzeasca pentru ca altfel isi pierde proprietatile. Se da la racit si can mai e putin calduta se amesteca cu compozitia de ou,lapte si zahar pregatita si racita inainte.

Se bate frisca spuma tare si se amesteca cu crema mascarpone, cu compozitia de mai sus, cu fructele taiate cubulete si cu esentele de vanilie. Compozitia finala va fi lichida, dar se va intari perfect .

Se tapeteaza o tava 25/35 cm si cu peretii inalti cu folie de plastic. Din feliile de fructe se face un decor pe fundul si pe marginile tavii,apoi se toarna usor compozitia. Toata suprafata se acopera cu piscoturile trecute rapid prin restul de sirop de la conserve. Se acopera cu alta folie de plastic si se da la rece pana a doua zi cand se rstoarna pe un platou sau o tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2010, 20:42
ce fain arata ,cu mascarpone nu stiam reteta ,dar cred ca este foarte gustoasa .am s-oncerc .
la 19.01.2010, 22:45
la 20.01.2010, 09:00
Ana, sa il faci si sa imi spui daca ti-a placut...
la 20.01.2010, 22:28
imi place pt. ca nu mai pierd timt sa coc ,este f. frumos prezentat,racoritor; si eu il fac de multe ori ,dar al tau are ceva in plus:mascarpone;sa fie mai bun?
la 21.01.2010, 08:40
am primit multe laude la adresa tortului..... trebuie sa il incerci, o sa iti placa cu siguranta

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking