Ingrediente
- 1 blat de tort din comert
- 600 ml frisca lichida
- 1 cutie mare de compot ananas bucati (si una mica daca vreti sa fie mai plin tortul)
- 5 galbenusuri
- 250 gr zahar
- 350 ml lapte
- 2 linguri faina
- 1 plic FINESSE CU GUST DE PORTOCALE DR OETKER(sau coaja rasa de la o portocala)
- 1/2 fiola esenta vanilie
- cateva picaturi esenta de portocale
- 3 plicuri gelatina
- 2 plicuri intaritor de frisca
- 2 pachete martipan de la Dr Oetker
- zahar pudra
- cateva picaturi de colorant alimentar natural albastru
Mod de preparare
Punem la scurs intr-o sita ananasul.
Pregatim crema intre timp:
Gelatina o punem la inmuiat in 100ml de apa. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam faina si amestecam bine.
Punem intr-o craticioara laptele cu razatura de portocale, esenta de portocale si de vanilie si incalzim putin, apoi adaugam galbenusurile frecate si lasam la foc mic, amestecand cu un tel pana se ingroasa compozitia. Oprim focul si adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca.
Batem 400 ml frisca lichida cu un plic de intaritor de frisca, apoi incorporam crema de vanilie racita. Oprim 1/3 de crema iar in restul punem bucatile de ananas si amestecam usor.
Asamblam tortul: blat, insiropam cu zeama de la compotul de ananas dar nu prea mult, crema, blat insiropat, crema, iar la final ungem blatul de deasupra cu crema oprita.
Martipanul il framantam bine pe un blat presarat cu zahar pudra, punem putin colorant alimentar si framantam bine pana se poate modela. Intindem cu un sucitor pe care am pus zahar pudra, rulam pe sucitor si punem usor peste tortul uns cu crema, apoi taiem marginile.
Batem frisca ramasa cu un plic intaritor de frisca si ornam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|