Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie

Postat de moi_miruna in Torturi
26 Iun 2011 | 25620 vizualizari
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie

Reteta aceasta o am de la colega mea, Anamaria. Este o reteta pur si simplu delicioasa si vreau sa-i multumesc pentru ea.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina cernuta de 2 ori
  • 150 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • esente (eu am folosit rom in combinatie cu lamaie)
  • sare
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 800 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina foi
  • fructe asortate (eu am folosit compot exotic cu ananas, portocale, mango, mandarine, fructul pasiunii)
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 2 tablete de ciocolata amaruie de calitate
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu uleiul. Se amesteca apoi ambele compozitii si se adauga faina in ploaie. La sfarsit se adauga apa si esentele.

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se da la cuptor, la 170 grade C, timp de ~30 min.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie mai groasa. Intre timp laptele (fiert inainte) se pune la microunde ~3 minute, sa se infierbante. Dupa ce s-a infierbantat se ia cate putin (eu am luat cu o lingura mai mare) si se amesteca usor in compozitia de galbenusuri cu zahar pana ajunge la aceeasi temperatura cu laptele. Se pune apoi vasul, mixand in continuare pe aragaz, in bain-mare, si se mixeaza la viteza medie pana toata compozitia se ingroasa (ca o ciulama). 

Se lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi se adauga frisca batuta.

Intre timp se pregatesc foile de gelatina: se pune jumatate de cana cu lapte la incalzit la microunde, 30 sec. Se pun foile de gelatina in cana sa se dizolve 5-10 minute. 

Dupa ce s-a racit compozitia de mai sus, se adauga gelatina amestecandu-se incontinuu. Se pun apoi fructele.

Se tapeteaza o oala cu folie alimentara si se rastoarna toata compozitia. 

La sfarsit se adauga blatul insiropat cu zeama de la compotul exotic deasupra si se da la frigider peste noapte.

Glazura:

Se da la microunde 1 -2 minute 2 tablete de ciocolata amaruie. Se pun apoi 200 ml de frisca lichida la microunde ~50 sec.

Se amesteca treptat frisca in ciocolata topita si se pune deasupra tortului rasturnat pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Postat de Ina

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Intai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte...

Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2011, 12:29
Imi place....
la 26.06.2011, 12:33
superrr
la 26.06.2011, 12:36
arata bine de tot
la 26.06.2011, 12:37
Mmmmmmmm ce-mi place
la 26.06.2011, 13:11
vai ce bine arata as papa o feliuta

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking