Ingrediente
- 30 bucati de piscoturi
- 1 compot de ananas
- 150 g mure
Pentru crema:
- 1 cutie de mascarpone
- doua plicuri praf de crema de lamaie
- 500 ml lapte
- 4 linguri de zahar pudra
- 1 plic gelatina
Mod de preparare
Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs.
Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se mixeaza cateva minute si se lasa la frigider.
Gelatina se amesteca cu 6 linguri de compot,se lasa deoparte 10 minute dupa care se pune la foc,amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu crema de lamaie,adaugand si mascarponele.Se incorporeaza toate ingredientele si se lasa in frigider pana la folosirea cremei.
Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil asezam jumatatiile de piscoturi(ne orientam dupa tava ca dimensiuni),iar pe fundul tavii punem hartie de copt si jumatatiile de piscoturi inmuiate in compot.
Se pastreaza cateva mure pentru ornat,iar celalate se adauga in crema impreuna cu ananasul taiat marunt.Se amesteca bine si se toarna peste piscoturi.
Se intinde bine crema si se orneaza cu murele ramase.
Se da la frigider pentru 2-3 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu crema de lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|