Ingrediente
- Blat
- 3 oua
- 3 linguri zahar brun
- 3 linguri de faina
- dulceata de zmeura
- Diplomat
- 3 oua
- 300 ml frisca hulala
- 100 ml smantana 40 %grasime
- 150 g zahar
- 100 ml lapte
- 200 g zmeura congelata
- 20 g gelatina
- Glazura
- frisca si ornamente din ciocolata si pasta de zahar
Mod de preparare
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul brun si se mixeaza pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile si faina si se omogenizeaza.Intr-o tava de 30/40 cm se pune hartie de copt si se intinde compozitia uniform.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate tava,se dezlipeste blatul de hartia de copt apoi se imparte in 3 parti egale.cat este blatul caldut se intinde dulceata de zmeura.
Diplomat:
Galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele se pun pe foc pana se ingroasa.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece.Dupa ce crema de galbenusuri s-a ingrosat se trage de pe foc ,se lasa cca 10 min pana albusurile spuma si frisca hulala amestecata cu smantana.Se adauga peste galbenusuri gelatina hidratata si apoi se amestema cu frisca si albusurile batute spuma.
Asamblare:
Luam un castron sau o cratita si o imbracam cu folie alimentara,asezam zmeura,apoi fasiile de blat,in forma de spirala si apoi turnam diplomatul pana se umple castronul,se adauga si restul de zmeura si se lasa la frigider cca 4 ore.Apoi se rastoarna pe o farfurie se imbraca cu frisca si se orneaza cu inspiratie sau fara.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|