Tort Diplomat cu zmeura

Postat de Constelatialeu in Torturi
12 Apr 2014 | 8173 vizualizari
Tort Diplomat cu zmeura

Ultima zmeurica din congelator ,deci un tortulet mic,diplomat si cu blat de rulada ''imbibat'' cu dulceata de zmeura......ce sa mai lungesc pelteaua,e un tort plin de aroma si pomisori infloriti.. La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare !

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 linguri de faina
  • dulceata de zmeura
  • Diplomat
  • 3 oua
  • 300 ml frisca hulala
  • 100 ml smantana 40 %grasime
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g zmeura congelata
  • 20 g gelatina
  • Glazura
  • frisca si ornamente din ciocolata si pasta de zahar

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul brun si se mixeaza pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile si faina si se omogenizeaza.Intr-o tava de 30/40 cm se pune hartie de copt si se intinde compozitia uniform.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate tava,se dezlipeste blatul de hartia de copt apoi se imparte in 3 parti egale.cat este blatul caldut se intinde dulceata de zmeura.

Diplomat:

Galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele se pun pe foc pana se ingroasa.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece.Dupa ce crema de galbenusuri s-a ingrosat se trage de pe foc ,se lasa cca 10 min pana albusurile spuma si frisca hulala amestecata cu smantana.Se adauga peste galbenusuri gelatina hidratata si apoi se amestema cu frisca si albusurile batute spuma.

Asamblare:

Luam un castron sau o cratita si o imbracam cu folie alimentara,asezam zmeura,apoi fasiile de blat,in forma de spirala si apoi turnam diplomatul pana se umple castronul,se adauga  si restul de zmeura si se lasa la frigider cca 4 ore.Apoi se rastoarna pe o farfurie se imbraca cu frisca si se orneaza cu inspiratie sau fara.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Postat de Corina33

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Se spala zmeura si se lasa sa se scurga de apa. Ananasul se scoate din compot, se taie cubulete si se lasa sa se scurga de zeama. Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si cate o lingura de...

Citeste continuarea

Tort Duo

Postat de Constelatialeu

Tort Duo

Blat de nuca : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana devin o bezea tare.Se adauga galbenusurile,apoi faina si nuca macinata.Se omogenizeaza si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2014, 21:13
aha,aici ai folosit copaceii
la 12.04.2014, 21:15
Frumos tortuletul tau
la 12.04.2014, 21:22
bun
la 12.04.2014, 21:22
Ce minunăție delicioasă!
la 12.04.2014, 21:25
foarte frumoasa idee
gustos, vesel si interesant. maine vedem sectiunea? eu vreau sa vad

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking