Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor

Postat de lili in Dulciuri
17 Iul 2011 | 6743 vizualizari
Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor

In 15 iulie parintii mei au implinit o anumita varsta... Sunt nascuti in aceeasi zi, aceeasi luna, acelasi an. Azi i-am sarbatorit...asa ca am facut pentru ei un tort egiptean. Reteta am gasit-o pe blogul Amaliei, dar eu in loc de alune am folosit nuci si in loc de zahar am folosit fructoza. Este un tort foarte bun!!!!

Ingrediente

Foile:Pentru o foaie

  •     2 albusuri
  •     2 linguri de zahar ( eu am folosit fructoza)
  •     1/2 lingura de faina
  •     40 g alune macinate ( eu am pus nuci)


Pentru crema 1:

  •     6 galbenusuri
  •     6linguri de zahar
  •     340 ml lapte
  •     2 linguri faina sau amidon ( eu am pus amidon)
  •     170 g unt nesarat ( eu am folosit margarina "Rama")
  •     esenta de vanilie


Pentru crema 2:

  •     200 ml frisca
  •     150 g zahar
  •     120 g alune zdrobite bucati mai mari ( eu am pus nuca)

Mod de preparare

 
Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute. Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi ( in total vor fi 3).

 Dupa ce-am facut foile ne apucam de crema. Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul (margarina) il mixam  bine si il adaugam in compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.

Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.
Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.

Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca.

L-am ornat cu frisca si ornamente din pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri fragede cu vanilie si portocale

Postat de panacris

Fursecuri fragede cu vanilie si portocale

Într-un bol înalt se amestecă energic untul/margarina împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, până ce se omogenizează și topește zahărul. Apoi se adaugă pe...

Citeste continuarea

Rulada cu ciocolata si banane

Postat de panacris

Rulada cu ciocolata si banane

  Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2011, 20:38
minunat ,tortul asta este grozav de fin sa-ti traiasca parintii ,sa fie sanatosi si fericiti multi ,multi ani de acum inainte!!!!ce frumos sa fie nascuti in aceeasi zi acelasi an si aceeasi luna,super
la 17.07.2011, 20:39
LA MULTI ANI! parintilor tai ce frumos,aceasi zi,acelasi an,aceiasi luna Sa le dea Bunul Dumnezeu multa sanatate si numai bucurii.Felicitari ,super tortu
la 17.07.2011, 20:51
Ce frumos Au venit pe lume amandoi odata, unul pentru celalalt... Sa sie sanatosi multi ani inainte si sa se bucure de cei dragi! La Multi Ani!!
Tortul e suuuuper!
la 17.07.2011, 20:57
La multi ani parintilor tai!
Tortul e super
la 17.07.2011, 20:57
superb tortul la multi ani parintilor

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking