Ingrediente
- Foile -pentru o foaie (Se fac 3 foi)
- 2 albusuri,
- 2 linguri de zahar,
- 1/2 lingura de faina,
- 40 g alune macinate ( sau nuci).
- Crema 1
- cele 6 galbenusuri ramase
- 6 linguri de zahar,
- 340 ml lapte,
- 2 linguri faina sau amidon
- 100-150 ml frisca ,
- esenta de vanilie.
- Crema 2
- 200 ml frisca,
- 150 g zahar,
- 120 g alune zdrobite bucati mai mari
Mod de preparare
Si incepem:
Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Amestecam faina cu nucile macinate si se adauga la compozitia de albusuri. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc mic pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.
Apoi urmeaza crema 1.
Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.
Pentru crema 2, topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim (eu l-am bagat in robot impreuna cu alunele de padure)
Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite
Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.
Se lasa la rece cateva ore,timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|